Αυγά μιμόζα: ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ!

Πολλές φορές ψάχνουμε έναν διαφορετικό τρόπο να φάμε το αγαπημένο μας γεύμα. Επίσης, άλλες φορές ζητάμε ένα γρήγορο σνακ με πράγματα που βρίσκονται ήδη στο ψυγείο μας! Τα αυγά μιμόζα είναι ένα νόστιμο σνακ που μπορεί να σερβιριστεί και σαν ορεκτικό σε κάποιο δείπνο αλλά και να σας λύσει τα χέρια τις νύχτες με κρασάκι και καλή παρέα!

Υλικά 

6 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. ξίδι
50 γρ. μαγιονέζα
1/2 κ.γ. μουστάρδα, απαλή
50 γρ. κέτσαπ
αλάτι
πιπέρι


Για το σερβίρισμα

2 κ.γ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αβγά σε μια κατσαρόλα με νερό. Για να αποφύγουμε να σπάσουν κατά τη διάρκεια του βρασμού, προσθέτουμε ξίδι στο νερό.
Από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός αφήνουμε για 12 λεπτά.
Βγάζουμε τα αβγά από τη φωτιά και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 15 λεπτά.
Όταν τα αβγά κρυώσουν τα καθαρίζουμε από τα τσόφλια. Τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Καλό θα είναι να βουτάμε κάθε φορά το μαχαίρι σε νερό πριν κόψουμε το κάθε αβγό ώστε να είναι καθαρό το κόψιμο και να μη φαίνεται ο κρόκος πάνω στο ασπράδι.

Αφαιρούμε τους κρόκους, τους περνάμε από σίτα ώστε να πάρουμε έναν πολύ λεπτοτριμμένο και αφράτο “πουρέ”, και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα αβγά με το μείγμα.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και πάπρικα γλυκιά.

(πηγή: akispetretzikis.com)

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *