Αυτά είναι τα φυτά που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα είναι πραγματικά ένας μεγάλος εχθρός για το γυναικείο σώμα.. Φαντάζομαι ότι έχετε δοκιμάσει αρκετούς τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτήν αλλά τις περισσότερες φορές δεν αποδίδει.. Σήμερα θα σας πούμε τα φυτά που πραγματικά μπορούν να μειώσουν την κυτταρίτιδα αρκεί βέβαια να τα βρείτε μιας και δεν είναι πολύ γνωστά..

Ο ρούσκος (λαγομηλιά) τονώνει τα αιμοφόρα αγγεία, προλαμβάνοντας τα πρηξίματα. Ωφέλιμο επίσης είναι το ιπποκάστανο, πλούσιο μιας κατηγορίας φλαβονοειδών που λέγονται κουμαρίνες. Ενισχύει τα φλεβικά και αρτηριακά τοιχώματα και ενεργοποιεί το κυκλοφορικό σε περιφερειακό επίπεδο. Η σημύδα βοηθά να μετατραπεί το νάτριο σε κάλιο στα νεφρά και έχει εξαιρετικές αποτοξινωτικές ιδιότητες, ενώ το ιεράκιο περιέχει ουσίες που μειώνουν την κατακράτηση υγρών στους ιστούς και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Το ταράξακο, τέλος, περιλαμβάνεται στα πιο ισχυρά διουρητικά.

Συνταγή

Ανάμειξε 100 γραμμ. σημύδας, 30 γραμμ. ιπποκάστανου, 70 γραμμ. ρούσκου, 30 γραμμ. ιεράκιου και 70 γραμμ. ταράξακο. Βάλε 2 κ.σ. από το μείγμα σε 1,5 λίτρο νερό που βράζει, άφησέ τα να βράσουν για 30 δευτερόλεπτα και σβήσε τη φωτιά. Άφησε το να καθίσει για 15 λεπτά, σούρωσέ το και εμπλούτισέ το με λίγο χυμό σμέουρου.

Μπορείς να το πιείς μετά από κάθε γεύμα..

You May Also Like