Αυτά είναι τα πιο βρώμικα όργανα στο γυμναστήριο!

Η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται να μη σκεφτούμε πόσοι χρησιμοποίησαν πριν από μας τα βαράκια που πήραμε στο χέρι μας ή πόσοι έχουν καθίσει στο ίδιο εξοπλισμό με εμάς.

Οι κανόνες υγιεινής στο γυμναστήριο είναι πέρα για πέρα σημαντικοί και οφείλουμε όλοι να τους τηρούμε για να μην έχουμε προβλήματα… Ακόμη κι έτσι να είναι, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί τα μικρόβια είναι πολλά.

Συγκεκριμένα, μια έρευνα συγκέντρωσε τα δείγματα βακτηρίων από τρία διαφορετικά μεγάλα γυμναστήρια σε 27 διαφορετικά σημεία εξοπλισμού και τα έλεγξε αναλόγως τις μονάδες που σχηματίζουν αποικίες (CFU), δηλαδή, τον αριθμό των βιώσιμων βακτηριδιακών κυττάρων.

Τα ευρήματα της έρευνας είναι πραγματικά τρομακτικά.

Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο βρώμικα όργανα στο γυμναστήριο;

Διάδρομος: 1.333.432 CFU

Κι όμως ο διάδρομος έχει τα περισσότερα μικρόβια με μέσο όρο 74 φορές περισσότερα βακτήρια από μια βρύση σε μια δημόσια τουαλέτα. Μπορεί να έχει την πιο μικρή επαφή με το δέρμα αλλά είναι το πιο βρώμικο.

Ποδήλατο: 1.333.418 CFU
Με μικρή διαφορά ακολουθεί το ποδήλατο, το αγαπημένο όργανο που γυμνάζει τα πόδια μας. Μην ξεχνάς να το καθαρίσεις πριν και μετά τη χρήση του.

Ελεύθερα βάρη: 1.158.381 CFU
Αυτό λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Σύμφωνα με την έρευνα τα βάρη έχουν 362 φορές περισσότερα μικρόβια από ένα κάθισμα τουαλέτας!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *