Αυτά που πρέπει να έχεις πάντα στην κατάψυξη για μια καλή διατροφή!

Η καλή διατροφή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι αρκετά δύσκολο και tricky να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή, όταν ο χρόνος σε πιέζει και είναι μηδαμινός. Είναι πολύ εύκολο στη δουλειά σου να προτιμήσεις να παραγγείλεις κάτι απ’ έξω και είναι εξίσου εύκολο όταν επιστρέψεις στο σπίτι να μην έχεις το κουράγιο να μαγειρέψεις.

Για ένα σωστό πρόγραμμα, πρέπει να έχεις στο σπίτι σου και τα κατάλληλα εφόδια και να γνωρίζεις λιγάκι τι σου προσφέρει το κάθε τρόφιμο που βάζεις στον οργανισμό σου.
Να τρως δηλαδή, με συνείδηση. Πόσο εύκολο είναι αυτό; Καθόλου.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό καθώς μια υγιεινή διατροφή προσφέρει την υγεία στον οργανισμό μας εν γένει, στο σώμα μας, μας δίνει ενέργεια και όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειαζόμαστε.

Μερικές φορές, το έργο μας κάνει πιο δύσκολο το ίδιο μας το σπίτι και τα τρόφιμα που έχουμε στο ψυγείο και στα ντουλάπια μας. Γι΄αυτό και χρειάζεται προσοχή όταν κάνεις τα ψώνια σου στο super market! Τι είναι αυτό, λοιπόν, που πρέπει να έχει πάντα η κατάψυξή σου για μια υγιεινή διατροφή;

Φρούτα και λαχανικά! Φυσικά δεν είναι κάτι καινούργιο και δεν το διαβάζεις πρώτη φορά από εμάς. Θα ήταν καλό, όμως, να έχεις πάντα στην κατάψυξη μερικά κατεψυγμένα λαχανικά, όπως μπρόκολο και αρακά και να μπορείς να τα μαγειρέψεις οποιαδήποτε στιγμή. Πολύ γρήγορα θα έχεις ένα πιάτο με όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Επίσης, μπορείς να έχεις μερικά φρούτα σε κομμάτια. Πολλές φορές αγοράζεις φρούτα τα οποία τελικά δεν καταναλώνεις και καταλήγεις να πετάς. Μπορείς αυτά τα φρούτα να τα βάζεις στην κατάψυξη και όταν έρθει η ώρα να φτιάξεις ένα γευστικό smoothie!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *