Η αυθεντική συνταγή για Banoffee..

Δεν ξέρω αν μου έχει γίνει πλέον συνήθεια.. αλλά αρχές της εβδομάδας αισθάνομαι μια τεράστια επιθυμία για να σας γλυκάνω… Έτσι και σήμερα θα φτιάξουμε το απόλυτο και αγαπημένο μου γλυκό…

Το banoffe ( μπανόφι) είναι ένα Αγγλικό γλυκό το οποίο αποτελείται από μπανάνες , σαντιγί, και καραμέλα που τοποθετούνται είτε πάνω σε ζύμη ζαχαροπλαστικής ή σε βάση από τριμμένα μπισκότα.

Το 1972 οι Ian Dowding και Nigel Mackenzie που εργάζονταν σε εστιατόριο στο ανατολικό Sussex  δοκίμασαν ένα Αμερικάνικο γλυκό, το οποίο είχε καραμέλα και σαντιγί με γεύση καφέ. Ενθουσιάστηκαν με το γλυκό και σκέφτηκαν να το παραποιήσουν λιγάκι βάζοντας γάλα ζαχαρούχο το οποίο έβρασαν για 2-3 ώρες με αποτέλεσμα το γάλα να καραμελώσει.

Στη συνέχεια πρόσθεσαν ώριμες μπανάνες στο γλυκό και το ονόμασαν banoffee.

Είχαν γράψει ιστορία!

Σε αυτό το μέρος στο Sussex γεννήθηκε το διάσημο σε όλο τον κόσμο banoffee.

Η αυθεντική συνταγή για Banoffee..

Υλικά

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

150γρ. λιωμένο βούτυρο

350γρ. μπισκότα digestive

1 κούπα κρέμα γάλακτος

3 ώριμες μπανάνες

Εκτέλεση

Βράζουμε την κονσέρβα όπως είναι (σφραγισμένη) σε μια κατσαρόλα με νερό για 2-3 ώρες

Όσο πιο πολύ την αφήσουμε τόσο πιο πηχτή θα γίνει και θα καραμελώσει περισσότερο.

Αφού τελειώσουμε την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο.

Πιέζουμε το μείγμα στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 20-22 εκ.

Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη σαντιγί.

Στρώνουμε το ζαχαρούχο επάνω στη βάση των μπισκότων.

Επάνω βάζουμε σε σειρά τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες , και τέλος γαρνίρουμε με την σαντιγί. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγη τριμμένη σοκολάτα.

 

Να το φτιάξετε οπωσδήποτε…είναι τέλειο!!!

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *