Το αυθεντικό Αμερικάνικο cheesecake

Ακόμα ένα γλυκάκι για σήμερα… Ξέρω.. ξέρω.. είστε σε φάση δίαιτας.. αλλά πιστέψτε με αυτό το γλυκό αξίζει τον κόπο για μια παρασπονδία..  Το λατρεύω το cheesecake… Όχι απαραίτητα σε αυτή την μορφή την Αμερικάνικη.. αλλά σίγουρα δεν θα έλεγα όχι και εγώ σε ένα μικρό κομμάτι…Το αυθεντικό αμερικάνικο cheesecake ιδανικά φτιάχνεται μια μέρα πριν σερβιριστεί, έτσι ώστε να σφίξει τέλεια μέσα στο ψυγείο.

Υλικά:

Για την κρούστα:

12 κρακεράκια ή μπισκότα digestive
6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
Χοντρό αλάτι (μία πρέζα)

Για το cheesecake:

7 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
1 φλ. ξινή κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
3 – 4 αυγά

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε ένα τσέρκι και τοποθετήστε το σε ένα ταψί -αφού πρώτα έχετε βάλει σταυρωτά 2 φύλλα αλουμινίου- και αγκαλιάστε με αυτά το τσέρκι.

Για να φτιάξετε την κρούστα, βάλτε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και συνεχίστε το ανακάτεμα. Μεταφέρετε το μείγμα στο τσέρκι και με ένα γουδοχέρι χτυπήστε λίγο το μείγμα μέχρι να ισιώσει. Ψήστε το μείγμα με τα μπισκότα για 15 λεπτά περίπου, έως ότου η κρούστα να έχει σφιχτή αφή. Μετά βγάλτε το για να κρυώσει.

Χτυπήστε σε ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα 7 κουτιά τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 3 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφριά τη ζάχαρη με το αλεύρι. Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ με το τυρί και ρίξτε σιγά σιγά τη ζάχαρη με το αλεύρι που έχετε ανακατέψει. Προσθέστε την ξινή κρέμα και τις 2 βανίλιες. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά.

Τοποθετήστε το τσέρκι με τη βάση μπισκότου που είναι τυλιγμένο με το αλουμινόχαρτο σε ένα βαθύ ταψί. Βάλτε μέσα στο τσέρκι το μείγμα της κρέμας που φτιάξατε. Γεμίστε το ταψί με βρασμένο νερό μέχρι τη μέση. Ψήστε για 45 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά στους 160 βαθμούς και αφήστε το για άλλα 30 λεπτά. Κλείστε τον φούρνο και αφήστε το cheesecake μέσα με μισάνοιχτη την πόρτα για περίπου 1 ώρα. Μετά βγάλτε το να ξεπαγώσει και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Βγάλτε το προσεχτικά από το τσέρκι και αν χρειάζεται χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι κυκλικά για να βγει το cheesecake.

(Συνταγή: syntagesmekefi.gr)

Ελένη ♥♥

You May Also Like