Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε τις γιορτές!

Οι γιορτές είναι προ των πυλών και οι περισσότεροι έχουν μπει στο κλίμα και νιώθουν τη διάθεσή τους να ανεβαίνει. Οι περισσότεροι αλλά όχι όλοι.

Τι γίνεται όταν δεν έχεις όρεξη τις γιορτές; Όταν δεν νιώθεις αυτήν την χαρά και την ανυπομονησία; Όταν ενώ αλλάζει ο χρόνος, δεν σε ενθουσιάζει τόσο όσο παλιότερα; Τι γίνεται όταν αναγκάζεις τον εαυτό σου να νιώθει χαρούμενος αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα;

Είναι οκ. Είναι εντάξει να μην έχεις διάθεση τις γιορτές αλλά υπάρχει ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις: Να φροντίσεις τον εαυτό σου. Μην ξεχάσεις να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου και την ψυχολογία σου.

Μέσα στην «τρέλα» των γιορτών πρέπει να βρεις χρόνο για σένα. Να πεις και μερικά «όχι» και να κάνεις αυτό που σε ικανοποιεί περισσότερο.

Τι μπορείς να κάνεις για σένα;

Να κοιμάσαι αρκετά
Ξέρω τις γιορτές μπορεί να ξενυχτήσεις λίγο παραπάνω αλλά είναι ανάγκη να ξεκουραστείς. Είναι η ευκαιρία σου να απολαύσεις τον ύπνο λίγο παραπάνω για να νιώθεις καλύτερα.

Netflix and chill
Δεν χρειάζεται να βγεις κάθε βράδυ επειδή είναι γιορτές. Μπορείς να καθίσεις σπίτι σου, να πιεις ζέστη σοκολάτα και να δεις μια ταινία ή με σειρά. Να κάνεις πράγματα που ίσως καθημερινά να μην προλαβαίνεις.

Προσοχή στη διατροφή
Σίγουρα θα φας και ένα γλυκό παραπάνω. Όπως όλοι μας. Αλλά πρέπει πάντα να προσέχεις τη διατροφή σου. Μην ξεπερνάς τα όρια του εαυτού σου επειδή απλά είναι γιορτές. Θα νιώσεις καλύτερα.

Φίλοι
Και το πιο σημαντικό από όλα: Πέρνα ποιοτικό χρόνο με τους φίλους σου. Με αυτούς που πραγματικά θεωρείς φίλους σου και όχι απλά με την «παρέα». Πάρε την κολλητή σου και βγείτε για περπάτημα. Συναντηθείτε σε ένα ωραίο καφέ ή κανονίστε μια βραδιά στο σπίτι.

Δεν είναι ανάγκη να παρασυρθείς από την τρέλα των γιορτών αν αυτό δεν σε ικανοποιεί κι αν η διάθεση σου είναι λίγο down, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσεις τον εαυτό σου.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *