Σπιτικά μελομακάρονα με συνταγή της…γιαγιάς!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα γλυκάκια μας πρωταγωνιστούν στο γιορτινό τραπέζι.

Πολλές τα φτιάχνουμε μόνες μας για να ευχαριστήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και για να μυρίσει το σπίτι όμορφα γιορτινά γλυκά.

Εμείς βρήκαμε συνταγή από το τετράδιο μαγειρικής της γιαγιάς και σας την δίνουμε απλόχερα να φτιάξετε τα γλυκάκια σας!

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστεί:

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. σιμιγδάλι
  • 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 500 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
  • 2-3 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • ξύσμα, από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το αλεύρι και όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά.

Ρίχνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ζυμώνουμε τα υλικά μας άλλα όχι πάρα πολύ γιατί θα χάσουν το λάδι τους και δεν θα είναι μαλακά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα και τα βάζουμε να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάρα πολύ καλά. Αν είναι δυνατόν τα αφήνουμε 5-6 ώρες να παγώσουν.

Φτιάχνουμε το σιρόπι:

  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. μέλι
  • 3 στικ κανέλα
  • 3 γαρίφαλα
  • 500 γρ. νερό

Μπορούμε αν θέλουνε να αφαιρέσουμε λίγη ζάχαρη και να προσθέσουμε λίγο μέλι παραπάνω.

Βάζουμε τα μελομακάρονα σε ένα μεγάλο ταξί το ένα δίπλα στο άλλο και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να «πιουν» το σιρόπι.

Δεν φαντάζεστε πόσο μαλακά θα είναι!! Ρίχνετε από πάνω καρύδι τριμμένο και είστε έτοιμοι!

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *