Αυτοπεποίθηση: Μια λέξη με μεγάλη σημασία!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Η αυτοπεποίθηση είναι μια λέξη που ακούγεται συχνά σε συζητήσεις αλλά δεν έχει αναλυθεί μάλλον όσο της αρμόζει.

Το να έχεις αυτοπεποίθηση είναι κάτι σημαντικό για εσένα και την ψυχολογία σου και σίγουρα εκπέμπεται. Το να δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση όμως είναι κάτι διαφορετικό, αφού δίνεις άλλη εντύπωση στους ανθρώπους γύρω σου, ενώ ταυτόχρονα κάνεις κακό στην ψυχολογία σου.

Η θετική εικόνα που έχεις πραγματικά για τον εαυτό σου κάνει καλό σε εσένα τον ίδιο, αφού δεν φοβάσαι τις αλλαγές, δεν φοβάσαι να ανοιχτείς, δεν φοβάσαι να τολμήσεις γιατί ξέρεις πως θα καταφέρεις κάτι καλό.

Επίσης σε βοηθά στις προσωπικές σχέσεις, αφού οι επιλογές σου είναι πιο κοντά σε αυτές που όντως θέλεις, γιατί δεν φοβάσαι να μείνεις μόνος ή δεν έχεις το αίσθημα ότι δεν αξίζεις!

Τώρα η αλήθεια είναι πως αυτό το χτίζεις μόνος σου. Με το χρόνο δουλεύεις με τον εαυτό σου και το καταφέρνεις. Δεν είναι κάποιος άλλος ικανός να σε κάνει να πιστεύεις στον εαυτό σου ή όχι.

Το να μείνεις ώρες μόνος με τον εαυτό σου και να τα βρεις μαζί του σε κάθε τομέα είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις. Αν για παράδειγμα δεν σου αρέσεις, πέρνα ώρες μπροστά στον καθρέφτη και δες όσα θετικά έχεις πάνω σου.

Επένδυσε χρόνο και ουσία στον εαυτό σου!

Άλλωστε σε όλους μας αξίζει!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *