Χαλβάς της Καθαράς Δευτέρας με τα χεράκια μας!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Ο χαλβάς είναι πρωταγωνιστής αυτών των ημερών και τι καλύτερο από το να μπορούμε να τον φτιάξουμε μόνοι μας.

Με λίγα υλικά και πολύ καλή διάθεση, αναμειγνύουμε, παγώνουμε και έτοιμος για απόλαυση!

Τι θα χρειαστείς;

Υλικά:

1 κουβαδάκι ταχίνι 900 γρ.

600 γρ. ζάχαρη

150 γρ. νερό

Ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση:

Βάζουμε το ταχίνι σ’ ένα βαθύ μπολ.

Καραμελώνουμε σε σιγανή φωτιά τη ζάχαρη με το νερό.

Ανακατεύουμε με σπάτουλα και όταν είναι έτοιμη τη ρίχνουμε στο ταχίνι.

Ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα πάντα και βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα.

Το αφήνουμε να κρυώσει!

Καλή Σαρακοστή!

You May Also Like