Cheesecake με lime για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Ξέρετε πόσο αγαπάμε όλοι τα Σαββατοκύριακα! Σκεφτόμαστε πως θα το περάσουμε, με ποιους θα βγούμε και τι θα μαγειρέψουμε για τους φίλους μας!

Τα γλυκάκια είναι αγαπημένη ασχολία και όταν έχουμε χρόνο μας αρέσει να απολαμβάνουμε να τα φτιάχνουμε!

Το cheesecake είναι μια αγάπη μου μεγάλη, και νομίζω και πολλών ακόμα ανθρώπων! Η συνταγή μας αυτή είναι για cheesecake με γιαούρτι και lime!

Για όλα τα γούστα δηλαδή! Και γλυκό και λίγο ξινό!

Τι θα χρειαστείς:

Για την κρέμα

250 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτάκι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
500 γρ στραγγιστό γιαούρτι (πλήρη λιπαρά)
χυμός από 2 λάιμ (και λίγο ξύσμα, αν θέλετε)
1 κουταλάκι αγάρ άγαρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Για τη βάση

3 φλιτζάνια απλά cookies
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο
λίγο λευκή τριμμένη σοκολάτα και αφήστε μερική για τη διακόσμηση
λίγα τρίμματα μπισκότου για διακόσμηση

Εκτέλεση

Τυλίξτε εσωτερικά με μεμβράνη ένα αποσπώμενο ταψάκι.

Βάζετε τα cookies σε μια πλαστική σακούλα και χτυπήστε τα με έναν πλάστη ή μπορείτε να τα βάλετε στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σαν άμμο.

Τα ανακατεύετε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν να ανακατευτούν καλά και να μοιάζουν με υγρή άμμο και προσθέτουμε τη λευκή τριμμένη σοκολάτα.

Όταν είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το πατάτε καλά με τα δάχτυλά σας μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη βάση.

Ρίχνετε την κρέμα σε ένα κρύο μεταλλικό μπολ και την χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να διαμορφωθούν απαλές κορυφές.

Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα. προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε με mixer. Τέλος, προσθέτετε το χυμό και το αραιωμένο άγαρ-άγαρ.

Όταν όλα τα συστατικά έχουν ανακατευτεί μαζί σε ένα υπόλευκο αφράτο μείγμα, τα ρίχνετε πάνω στην μπισκοτένια βάση στο ταψάκι και το φέρνετε σε ένα ομοιόμορφο επίπεδο με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Πασπαλίζετε λίγο μπισκότο θρυμματισμένο που έχετε κρατήσει από τη βάση αν θέλετε και κάποια λευκή τριμμένη σοκολάτα και λάιμ ξύσματα.

Βάλτε το στο ψυγείο όλη την νύχτα για τουλάχιστον 4 ώρες.

Καλή απόλαυση!

You May Also Like