Χρήσιμα μυστικά της κουζίνας

Girl in the kitchen reading recipe book.

Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί αν τα αυγά μας είναι φρέσκα ή τι πρέπει να κάνουμε για να μαλακώσει το χταπόδι. Ή πως θα κάνουμε τον πουρέ να πήξει ή θα καταφέρουμε να μη λασπώνουν τα ζυμαρικά μας; Θα σας πω εγώ πολλές φορές.

Για αυτό το elenifourli.com έψαξε και σας βρήκε κάποια χρήσιμα μυστικά που θα σας λύσουν τα χέρια.

Για να μαλακώσει το χταπόδι, βάλτε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.

Για ρύζι «σπυρωτό» προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.

Για να μη «βυθιστούν» οι σταφίδες. Πριν τις ρίξετε στη ζύμη του κέικ, πασπαλίστε τες με αλεύρι.

Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείτε να την ανοίξετε σε φύλλο, τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.

Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη.

Για να διατηρηθεί φρέσκια η μουστάρδα, ρίξτε λίγο αλάτι στην επιφάνειά της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.

Αν ο πουρές σάς βγήκε αραιός, προσθέστε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίστε λίγο ακόμη το βράσιμο. Αν βγήκε πολύ πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.

Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.

Για να δουλέψουμε πιο εύκολα την σοκολάτα.

Ξεπλύνετε τα χέρια σας συχνά σε πολύ κρύο νερό, όταν κατασκευάζεται τρούφες σοκολάτας ή γενικά με σοκολάτα.

thehomeissue_tipsΠώς να μην λασπώνουν τα ζυμαρικά:

Για να μη λασπώνουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε στο νερό που βράζει 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Για να μην κολλάνε τα μπιφτέκια στην σχάρα:

Για να μην κολλάνε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα ζεσταίνουμε πολύ καλά τη σχάρα πριν τα ψήσουμε.

Είναι το κεικ έτοιμο;

Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι το κέικ είναι έτοιμο παίρνουμε ένα μαχαιράκι και το βυθίζουμε στο κέικ. Αν το μαχαίρι είναι καθαρό όταν το βγάλουμε τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν όμως έχει πάνω ζύμη τότε το κέικ χρειάζεται κι άλλο ψήσιμο.

Πως φυλάμε τα μπαχαρικά μας:

Φυλάξτε τα μπαχαρικά σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος, όχι πάνω από την ηλεκτρική εστία σας. Η υγρασία, το φως και η θερμότητα θα προκαλέσει στα βότανα και στα μπαχαρικά να χάσουν την γεύση τους.

Για εντυπωσιακή φρουτοσαλατα:

Στη φρουτοσαλατα ρίχνουμε λίγο λεμόνι στα φρούτα ώστε να μην αλλάζει το χρώμα τους.

female chopping food ingredients

female chopping food ingredients

Είναι τα αυγά μας φρέσκα:

Για να καταλάβουμε αν το αυγό είναι φρέσκο το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Αν βυθιστεί στο νερό τότε το αυγό είναι φρέσκο αν όμως επιπλέει δεν είναι φρέσκο.

Προστατέψτε το αλεύρι, το ρύζι και τα ζυμαρικά σας:

Για να προστατέψετε το αλεύρι, το ρύζι και τα ζυμαρικά σας από έντομα τοποθετήστε στα δοχεία φύλαξης τους ένα φύλο δάφνης. Το άρωμα της δάφνης ενεργεί σαν απωθητικό και θα τα προστατέψει για αρκετό καιρό.

Όταν το μέλι κρυσταλλώνει, απλά βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30″.

Αν θέλετε να κόψετε κρεμμύδι, αλλά δεν αντέχετε το κλάμμα και το τσούξιμο των ματιών, ΜΗΝ κόψετε τη ρίζα του! Καθαρίστε το γύρω γύρω, κόψτε τις ροδέλες κανονικά και μην πειράξετε τη ρίζα! Δε θα σας φύγει δάκρυ!

Αν τα χέρια σας μυρίζουν σκόρδο μετά το καθάρισμα του, μην παλεύετε με το σαπούνι: Κόψτε μια τομάτα και τρίψε την καλά στα χέρια. Έπειτα ξέπλυνέ τα και η δυσάρεστη μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί!

Για να ωριμάστε ένα  φρούτο γρήγορα, βάλτε το μέσα σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο για ένα βράδυ. Τα μήλα απελευθερώνουν αέριο αιθυλένιου που επισπεύδει τη διαδικασία ωρίμανσης των άλλων φρούτων.

Αν δε θέλετε αντίθετα να ωριμάσουν οι μπανάνες, μην τις  χωρίσετε από το τσαμπί τους. Ωριμάζουν πιο αργά όταν είναι στο τσαμπί τους.

You May Also Like