Χριστουγεννιάτικα γιορτινά πιάτα από διάφορες χώρες του κόσμου ( μέρος β’)

Συνεχίζουμε το γευστικό μας ταξίδι… με τις χώρες που επιλέγουν ιδιαίτερα πιάτα για το τραπέζι των Χριστουγέννων..

Για παράδειγμα στη Σλοβακία προτιμούν μια σούπα από ξινολάχανο και τηγανιτά ψάρια…( Ευχαριστώ πολύ ..νομίζω δεν θα πάρω)..

Ισπανία: Μοσχάρι με μανιτάρια και σος κόκκινου κρασιού και γαλοπούλα με γέμιση από τρούφες

Νότια Αφρική και Αυστραλία: εδώ είναι καλοκαίρι, έτσι όλοι βρίσκονται έξω γύρω από μια ψησταριά και κάνουν  barbeque.

Φιλιππίνες: την παραμονή των Χριστουγέννων, οι χριστιανοί Φιλιππινέζοι ψήνουν ολόκληρα γουρουνόπουλα που έχουν στο στόμα τους μια μεγάλα μπάλα από τυρί.

Ιαπωνία: Μοσχάρι με ρύζι και κάρυ (καμία πρωτοτυπία)

Γερμανία: Ψητή χήνα με κόκκινο λάχανο.

Φινλανδία: Gravlax Graavilohi ή φρέσκος αλατισμένος σολομός και Porkkanalaatiko, πικάντικο σουφλέ με καρότα και ρύζι. Οι Φιλανδοί κάθονται γύρω από το Χριστουγεννιάτικο «Joulupöytä,» έναν τεράστιο εορταστικό μπουφέ που περιλαμβάνει χοιρινό, ψάρια, ψωμιά, διάφορα μαγειρευτά, λαχανικά και ζεστό κρασί.

Ρουμανία: Λαχανοντολμάδες και γιουβαρλάκια σε ζωμό λαχανικών (Ciorba de perisoare)

Τζαμάικα: Κατσίκι με κάρυ

Πορτογαλία: Arroz con gandules ή περιστέρι με ελιές, κίτρινο ρύζι, κάππαρη και ζαμπόν όπως επίσης διάφορα πιάτα με παστό μπακαλιάρο.

Βενεζουέλα: Χοιρινό με κίτρινο ρύζι και μαύρα φασόλια. Ετοιμάζουν επίσης Hallacas, ντολμαδάκια με κάπαρη, σταφίδες, πιπεριές και διάφορα κρέατα σε φύλλα μπανανιάς και καλαμποκιού.

Μάλτα: Σούπα με κάστανα και κακάο.

Σουηδία: Köttbullar ,κεφτέδες αυγολέμονο και σουφλέ με πατάτες και αντζούγιες.

Νορβηγία: Χοιρινά παϊδάκια με βραστά λαχανικά

Δείτε και το προηγούμενο γευστικό μας ταξίδι ….

(Πληροφορίες από itrofi.gr)

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *