Χριστουγεννιάτικα πουλόβερ: Χαριτωμένα ή κακόγουστα;

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Η αλήθεια είναι πως δεν έτυχε να φορέσω ποτέ, όμως για κάποιο λόγο φέτος σκέφτομαι να πάρω ένα «jingle bells sweater» ως γνήσιος λάτρης των Χριστουγέννων.

Η μόδα των χριστουγεννιάτικων πουλόβερ φαίνεται να ξεκίνησε το 1950, να αυξήθηκε το 1980 και να έκανε μια μικρή καμπή το 1990.

Το millenium όμως τα έφερε και πάλι πίσω και έκτοτε παραμένουν ένα σταθερό, σχεδόν «έθιμο» των εορτών.

Ίσως η ανάγκη για διακοπές, ή για να λάβουμε ακόμα μεγαλύτερη χαρά από τις γιορτές, δίνει μια ώθηση στο να φορεθούν και να αγαπηθούν.

Τα πουλόβερ αυτά, από διάφορα υλικά, φτιαγμένα σαν κολλάζ Χριστουγέννων, φοριούνται την ημέρα των Χριστουγέννων (πολλές φορές και όταν στολίζουμε το δέντρο), με σκοπό να εορτάσουμε ακόμα και πάνω μας εκείνη την ημέρα.

Σε λευκό, κόκκινο ή πράσινο, κυριαρχούν στις βιτρίνες και πολύ καλά κάνουν, αφού η χαρά των εορτών, αναζωογονεί και αναπτερώνει όλους μας!

Μπορεί να τα βρίσκεις κακόγουστα, όμως δεν παύουν πια, έπειτα από παραπάνω από μισό αιώνα ζωής τους, να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των γιορτών (είτε τις βρίσκεις εμπορικές ή όχι).

Μπορείς λοιπόν φέτος να τα δοκιμάσεις (ακόμα και αν είσαι ο Mr Skroutz και μισείς τις γιορτές), για να μπεις ακόμα περισσότερο στο κλίμα, για να μην σου πούμε να δωρίσεις και στους αγαπημένους σου!

 

You May Also Like