Όλοι και όλες ξέρουμε ότι οι παγοθήκες είναι αποκλειστικά και μόνο για τα παγάκια. Κοσμούν την κατάψυξη μας και μας έχουν σώσει πολλές φορές που θέλουμε να απολαύσουμε ένα παγωμένο ρόφημα ή απλά ένα παγωμένο ποτό.
Όμως αυτό που δε γνώριζα και δε ξέρω αν το γνωρίζατε και εσείς είναι ότι μία παγοθήκη μπορεί να έχει 10 διαφορετικές χρήσεις! Ναι, καλά ακούσατε..
Ας τις δούμε..
Μπορούμε να φτιάξουμε παγάκια από ελαιόλαδο με μυρωδικά ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε και στο φαγητό.
Δεύτερον, μπορούμε να φτιάξουμε παγωμένες φράουλες με σοκολάτα. Μα πως; Βάζουμε τις φράουλες στις παγοθήκες και ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα.
Μία πολύ έξυπνη λύση είναι να φτιάξουμε και παγάκια από καφέ. Έτσι όταν τα βάζουμε στο καφέ και λιώνουν, ο καφές μας δε θα γίνεται νερουλός.
Ακόμα μπορείτε να φτιάξετε παγάκια από λιωμένο βούτυρο για να χρησιμοποιείτε στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Αν πάλι δε θέλετε να πίνετε γάλα σκέτο, μία πολύ καλή λύση είναι να συνοδέψετε το γάλα σας με παγάκια από σοκολάτα γάλακτος.
Ότι ακριβώς κάναμε παραπάνω με τον καφέ μπορούμε να κάνουμε και με το κρασί, αφού αν θέλουμε να το δροσίσουμε άμεσα..τα παγάκια από κρασί είναι η ιδανική λύση.
Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε «παγωμένες» μερίδες από σάλτσα πέστο, ώστε να διατηρείται για πολύ περισσότερο καιρό!
Αν τώρα έχετε βαρεθεί τους κύβους μαγειρέματος ή έχετε ξεμείνει, μην αγχώνεστε καθώς μπορείτε να παγώσετε σε μερίδες ζωμό από κοτόπουλο ή βοδινό για να δώστε γεύση στα φαγητά σας.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το φρέσκο πολτό ντομάτας.
Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε μίνι αυτοσχέδια παγωτάκια – γρανίτες με φρέσκα φρούτα και χυμό.