Πόσες φορές δεν έχουμε βαρεθεί να φτιάξουμε κάτι και έτσι καταφεύγουμε στην εύκολη λύση το fast food; Ή πόσες φορές δεν έχουμε πεινάσει στη δουλειά μας και καταφεύγουμε στο μηχάνημα του κυλικείου παίρνοντας πατατάκια, κρουασάν κτλ κτλ;
Θα σου πω εγώ..πολλές φορές! Όμως επειδή όλα αυτά κάνουν κακό και στην υγεία μας παρακάτω σου παρουσιάζω δέκα υλικά που έχουμε εύκαιρα στην κουζίνα μας και μπορούν να μας εξασφαλίσουν ένα άκρως υγιεινό και θρεπτικό σνακ..
Ας τα δούμε..
Μαρούλι
Είναι ο τέλειος καμβάς για να ετοιμάσεις μια δροσερή και εύκολη σαλάτα.
Αβοκάντο
Πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά και ιδιαίτερα χορταστικό, μπορείς να το απολαύσεις σε φέτες μέσα σε μια σαλάτα.
Καρότα
Βάλτε απλά ξίδι και να προσθέστε λίγο αλάτι για να γίνουν πεντανόστιμα.
Μπανάνες
Είναι πολύ χορταστικές και, σε αντίθεση με άλλα φρούτα, δεν χρειάζονται καν καθάρισμα, οπότε μπορούν να γίνουν ένα από τα πιο γρήγορα σνακ.
Ελιές
Επίσης καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, είναι αρκετά χορταστικές και καταναλώνονται σκέτες ως σνακ ή μέσα σε σαλάτες.
Ψωμί ολικής άλεσης
Ξεχειλίζει από φυτικές ίνες, χορταίνει και αποτελεί ένα υλικό πασπαρτού καθώς συνδυάζεται με τα πάντα.
Ξηροί καρποί
Με ένα σακουλάκι ξηρούς καρπούς έχεις κυριολεκτικά στο χέρι σου ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ, πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά. Μπορείς επίσης να τους προσθέσεις και σε σαλάτες.
Αποξηραμένα φρούτα
Δαμάσκηνα, ξερά σύκα, κράνμπερι κ.λπ. χορταίνουν αμέσως με μικρή ποσότητα.
Τόνος σε κονσέρβα
Καταναλώνεται σε σάντουιτς, σε σαλάτες ή ακόμη και σκέτος.
Στήθος γαλοπούλας
Όπως και ο τόνος, αποτελεί πασπαρτού για σαλάτες και σάντουιτς με τη διαφορά ότι αυτό αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο και σε κυρίως πιάτα.