Δοκιμάστε μελιτζάνες αλά παρμεζάνα και θα σας μαγέψουν!

Περάσαμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο και είμαστε έτοιμες να αδράξουμε την εβδομάδα μας.

Τι καλύτερο από το να μοιραστούμε τις όμορφες συνταγές που δοκιμάσαμε, ώστε να φτιάξουμε όμορφα φαγητά μέσα στην εβδομάδα!

Αν λοιπόν είστε λάτρης της ιταλικής κουζίνας βρήκαμε και δοκιμάσαμε την αυθεντική συνταγή για μελιτζάνες αλά παρμεζάνα και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Τι θα χρειαστείτε:

Μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

6 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κλωνάρι βασιλικό

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι

Παρμεζάνα

Η εκτέλεσή της χρειάζεται χρόνο, όμως το αποτέλεσμα θα σας μαγέψει!

Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τις βάζετε σε ένα ταψάκι μέχρι να ξεπικρίσουν.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ντομάτα. Ρίχνουμε τον βασιλικό, μισή κουταλιά αλάτι και λίγο πιπέρι.

Τηγανίζετε τις μελιτζάνες οι οποίες είναι παναρισμένες με αλεύρι για λίγα λεπτά, πριν προλάβουν να κιτρινίσουν.

Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζετε από το τηγάνι. Βάζετε μία μελιτζάνα από κάτω, από πάνω ρίχνετε μία στρώση σάλτσας, αφού έχει δέσει και την καλύπτετε με ακόμα μια μελιτζάνα. Αυτό το κάνετε με όλες τις μελιτζάνες.

Αφού έχετε φτιάξει τα ζεύγη σας, ρίχνετε παρμεζάνα σε όλο το μήκος του ταψιού, ώστε να κάνει στρώση.

Τις βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά.Φροντίστε να μην στεγνώσει η σάλτσα.

Oι μελιτζάνες μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα και εσείς ετοιμαστείτε να λάβετε τις καλύτερες κριτικές για την κουζίνα σας!!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *