Τι ισχύει τελικά για τις γυναικείες φιλίες;

Χρόνια τώρα ακούμε πως οι γυναικείες φιλίες είναι δύσκολες και δεν κρατούν στον χρόνο σε σχέση με τις αντρικές.

Πόση αλήθεια υπάρχει μέσα σε αυτό και πόσο ψέμα άραγε;

Είναι κάτι που οι άντρες μας έχουν περάσει, ή που δικαίως οι άντρες διαπιστώνουν για εμάς;

Η αλήθεια μάλλον κρύβεται κάπου στην μέση.

Σίγουρα το γυναικείο μυαλό είναι πολυδιάστατο. Έχουμε την δυνατότητα να αναλύουμε πολλά δεδομένα και πολύ!

Αυτό έχει ένα θετικό αλλά και ένα αρνητικό. Το θετικό είναι πώς κρίνουμε και φιλτράρουμε πολύ τα πράγματα και κρατάμε όσους ανθρώπους μας ευχαριστούν πραγματικά.

Το κακό είναι πως πολλές φορές διώχνουμε από την ζωή μας άτομα που έχουμε μαζί τους αναμνήσεις κρίνοντας από τις κακές τους στιγμές.

Μέσα στις σκέψεις μας όμως τι είναι προτιμότερο;

Αν κάτι πρέπει να δείχνουμε ίσως λίγο παραπάνω είναι η υπομονή. Φυσικά όχι όταν ο άλλος φωνάζει πως είναι «toxic» για εμάς, αλλά όταν ο άλλος περνά κακές στιγμές.

Δεν χρειάζεται να παρεξηγούμαστε και παρεξηγούμε. Οι φίλοι μας είναι για να περνάμε όμορφα μαζί τους και όχι για να «μετράμε» τα λόγια μας, για να μην δώσουμε λάθος απαντήσεις.

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι σε ότι μας ενοχλεί. Κάτι δηλαδή που κάνουν οι άντρες. Οι άντρες μιλούν ανοιχτά για τα μεταξύ τους θέματα πριν διογκωθούν. Έτσι πρέπει να πράττουμε και εμείς, γιατί αυτό θα δώσει στον χρόνο μια υγιή φιλική σχέση.

Να φροντίζετε να περιστοιχίζεστε από ανθρώπους που δεν νιώθετε πώς σας κάνουν κακό στην ψυχολογία ή νιώθετε πως σας ζηλεύουν. Αυτό θα σας δώσει αυτόματα την επιλογή να έχετε υγιής παρέες, άρα να μην φτάσετε ποτέ να χαλάσετε την σχέση σας μαζί τους.

Να κάνετε παρέα με άτομα της ίδιας δυναμικής, για να μπορείτε να μιλάτε ανοιχτά και να στηρίζει ο καθένας ειλικρινά την άποψή του.

Και το σημαντικότερο, να φροντίζετε οι άνθρωποι που επιλέγετε να σας αγαπούν αληθινά, ώστε οι «λεπτομέρειες» να μην μπαίνουν ποτέ στην μεταξύ σας σχέσεις.

Οι φιλίες μας είναι σημαντικές, γιατί ξεκουράζουν την ψυχή μας και μας κάνουν να νιώθουμε ακόμα πιο δυνατοί. Στηρίξτε τις φιλίες σας και φροντίστε να επιλέγετε τα άτομα που θα έχετε μέσα στην ζωή σας.

Έτσι όσος χρόνος και αν περάσει να μείνουν δυνατές! Μην υπερ-αναλύετε τα πράγματα. Δεν είναι τόσο σύνθετα, όσο καμιά φορά τα σκεφτόμαστε!

Η αγάπη και η διάρκεια μια φιλίας είναι απλά πράγματα, μην προσπαθείτε να τα κάνετε σύνθετα!

Στην απλότητα κρύβεται όλη η μαγεία μία φιλίας ετών!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *