Δωμάτιο ανάμεσα στον 2ο και τον 4ο όροφο του ξενοδοχείου για ασφαλείς διακοπές

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Καλοκαιράκι- ελάτε τώρα μην είστε δύσπιστοι, κάποια στιγμή θα έρθει- μύρισε ώρα λοιπόν να τσεκάρουμε κάποια βασικά πραγματάκια για τις διακοπές μας. Το πρώτο ζητούμενο είναι το να βρεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο. Σωστό. Ακόμη πιο σωστό, όμως, είναι το να βρεις… συγκεκριμένο δωμάτιο, να κλείσεις σε συγκεκριμένους ορόφους γιατί αυτό, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, μπορεί να σου σώσει τη ζωή αν προκύψει κάποιο πρόβλημα και η κατάσταση γίνει επικίνδυνη…

Σύμφωνα με τον Λόιντ Φίγκινς όμως, ο οποίος είναι ειδικός στον τομέα της ταξιδιωτικής ασφάλειας, το θέμα δεν είναι απλά να κλείσουμε δωμάτιο. Το θέμα είναι να κλείσουμε δωμάτιο στο σωστό σημείο. Και το σωστό σημείο είναι μέχρι και τον 4ο όροφο του ξενοδοχείου, όχι πιο πάνω.

Ο λόγος; Το γεγονός ότι έτσι θα είναι πολύ πιο εύκολο να σωθούμε σε περίπτωση πυρκαγιάς. Όπως έχει εξηγήσει ο Φίγκινς, η σκάλα της πυροσβεστικής σπάνια φτάνει πάνω από τον 4ο όροφο του ξενοδοχείου, οπότε το ιδανικό για τον πελάτη είναι να έχει κλείσει δωμάτιο μέχρι και τον 4ο όροφο, όχι πιο ψηλά.

Από τη στιγμή που δεν μπορείς να έχει πλήρη γνώση των χώρων του ξενοδοχείου, όπως για παράδειγμα το πού είναι η έξοδος για περίπτωση πυρκαγιάς και το αν είναι φραγμένη ή κλειδωμένη, καλό είναι να είσαι σε ύψος που η σκάλα της πυροσβεστικής θα δώσει τη λύση.

Ο Χίγκινς, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, δεν είπε απλά ότι το ιδανικό είναι να κλείσεις δωμάτιο μέχρι και τον 4ο όροφο του ξενοδοχείου. Προχώρησε την ανάλυσή του, εξηγώντας ότι το τέλειο είναι να έχεις δωμάτιο κάπου μεταξύ του 2ου και του 4ου ορόφου. Όχι πιο ψηλά, όχι πιο χαμηλά. Γιατί δεν πρέπει πιο ψηλά το εξηγήσαμε παραπάνω, γιατί δεν πρέπει, ιδανικά, ούτε πιο κάτω από τον 2ο όροφο: Κίνδυνος κλοπής.

Τα ξενοδοχεία, όπως λέει ο Λόιντ Φίγκινς, προσελκύουν εγκληματίες, για τους οποίους η πρόσβαση στον πρώτο όροφο είναι σχετικά εύκολη. Πολύ πιο εύκολη σε σχέση με τους πιο πάνω ορόφους. Έτσι, καλό είναι να ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να μας συμβεί κάτι που θα μας χαλάσει τις διακοπές. Δωμάτιο, επομένως, ανάμεσα στον 2ο και τον 4ο όροφο και… καλές διακοπές!

 

Φωτο: Marvin Meyer, Francesca Saraco, Oswald Elsaboath, Tony Yakovlenko (unsplash.com)

 

You May Also Like