Δύο σαλάτες για δίαιτα

Καλοκαίρι όπου να ναι φτάνει και όπως είναι φυσικό έχουμε εντατικοποιήσει όλες μας τις προσπάθειες για να αποκτήσουμε το ονειρικό κορμί το οποίο θα μας βγάλει ασπροπρόσωπες στην παραλία.

Όπως είναι φυσικό η άσκηση δε λείπει από το καθημερινό διαιτολόγιο μας, ενώ και η διατροφή μας προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της άσκησης.

Όμως επειδή το να πεινάμε δεν είναι λύση παρακάτω σας προτείνω δύο πολύ εύγεστες σαλάτες με ελάχιστες θερμίδες…και καλή μας όρεξη!

Σαλάτα Ceasar’s με γαρίδες

Συστατικά

Για τη σαλάτα

  • 60 γρ. Κρουτόν
  • 2κ. σούπας ξύδι
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1κ. του γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 6 φλ. μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. σγουρό μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

Για τις γαρίδες

  • 450 γρ. Γαρίδες
  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1κ. γλυκού πάπρικα
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 3κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

IMG_4244Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια ένταση ζέστανε το ελαιόλαδο.νΠρόσθεσε τις γαρίδες και σόταρε για 1 λεπτό. Ρίξε το χυμό λεμονιού,το μαιντανό, την πάπρικα, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά. Ελάτωσε την ένταση και μαγείρεψε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν, δηλαδή για 2 – 3 λεπτά. Άφησέ τες να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κανονικό και το σγουρό μαρούλι, τις γαρίδες και τα κρουτόν. Σε ένα μικρότερο μπολ χτύπησε ελαφρά το ξύδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη μουστάρδα. Συνδύασε τα μείγματα από τα 2 μπολ και μοίρασε σε 4 πιάτα. Ρίξε λίγη παρμεζάνα από πάνω και είναι έτοιμη.

Σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και αυγό

Υλικά

  • 250 γραμμάρια κινόα
  • 1 μέτριο κολοκύθι
  • 1 αβοκάντο
  • 1 μπολ κάρδαμο
  • 1 χούφτα καβουρντισμένα φιστίκια
  • 4 αυγά

Για τη σάλτσα

  • 1 ματσάκι κόλιαντρο
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπερι

quinoa-bowl-04-quinoa0417 Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμη τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε σε κομμάτια τα κολοκυθάκια, το αβοκάντο, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κινόα. Βράζουμε τα αυγά και όταν είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί μα τα φιστίκια και το κάρδαμο. Για τη σάλτσα χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ενωθούν. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα την προσθέτουμε στη σαλάτα και είναι έτοιμη.

 

 

You May Also Like