Εύκολες συνταγές για cookies

Είναι λαχταριστά, τραγανά και πολύ εύκολα ενώ συνοδεύουν τέλεια τον καφέ μας, το γάλα μας, το τσάι μας και αποτελούν ιδανικά σνακ για τις…υπογλυκαιμίες μας! Φυσικά μιλάω για τα cookies!

Cookies με σοκολάτα, με καρύδα, με βανίλια, με μαρμελάδα, με ότι και να τα φας την ίδια γλύκα θα σου αφήσουν. Έτσι και εγώ –γνωστή λιχούδα- έψαξα και βρήκα τρεις εύκολες συνταγές για cookies.

Cookies με μερέντα

Υλικά

1 φλιτζάνι μερέντα, ή νουτέλα

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο τοy

1 αυγό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν μια μάζα

Πλάθουμε μπαλάκια,τα πατάμε με το χέρι μας και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μόνο.

wide_flr_079119100-1464599093_recipes

Cookies με καρύδα και λευκή σοκολάτα

Πεντανόστιμα cookies, που ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα!  Μέσα σε μια ώρα περίπου, έχετε μυρωδάτα μπισκοτάκια καρύδας, μαλακά στο εσωτερικό και πιο τραγανά απ’ έξω.

Τα υλικά μας: 

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
90 γρ. ψηφίδες λευκής κουβερτούρας
100 γρ. καρύδα τριμμένη
100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
λίγο αλάτι
2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας

Δες πως γίνεται η παρασκευή τους εδώ.

malaka-biskota

Cookies  με κακάο και m&ms

Υλικά

85 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γραμμ. ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

180 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γραμμ. κακάο

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

64 σοκολατένια καραμελάκια τύπου m&m’s

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.

Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά στον κάδο το μίγμα του αλευριού. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλες με μέγεθος περίπου όσο ένα καρύδι και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Τις πιέζουμε απαλά με το χέρι μας να πλατύνουν και κατόπιν τοποθετούμε 4 καραμελάκια στην επιφάνεια κάθε μπισκότου.

Ψήνουμε τα μπισκότα μας στη μεσαία θέση του φούρνου για 10′ περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο αμέσως και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος.

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *