Είναι η πιο όμορφη γυναίκα!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Είναι μια γυναίκα σύμβολο.. μια ηρωίδα! Η Ιωάννα Παλιοσπύρου είναι μια γυναίκα με τεράστια ψυχική δύναμη. Ίσως μεγαλύτερη απ’ όση θα μπορούσε να αντέξει μια γυναίκα. Σίγουρα.. η ομορφιά είναι θέμα οπτικής.. ωστόσο την ώρα που ως γυναίκες χαλιόμαστε γιατί δεν μας πέτυχε το μαλλί ή γιατί πήραμε δυο κιλάκια και πετούν τα ψωμάκια μας.. αυτή η γυναίκα βρίσκει τη δύναμη να συστηθεί ξανά με τον εαυτό της.. να βγάλει τη μάσκα!

Η Ιωάννα προέβη σε μία συγκλονιστική και εκ βαθέων εξομολόγηση στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη.. για τα όσα βίωσε και βιώνει ακόμη μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι τον Μάιο του 2020. Μεταξύ άλλων μίλησε για την άρνησή της να κοιταχτεί στον καθρέφτη.. για τον πόνο.. την απελπισία και τις σκοτεινές σκέψεις της.

«Το απέφευγα. Προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο. ‘Ομως έφτασε η ώρα. Ήθελα να έχω δίπλα μου τη γιατρό μου. Θυμάμαι πως στο νοσοκομείο στην τουαλέτα υπήρχε καθρέφτης αλλά ήταν καλυμμένος. Είχα την επιλογή να το κάνω αλλά δεν το έκανα ποτέ. Έφτασε εκείνη η ημέρα, ήρθε η γιατρός μου. Έφερε το μέικαπ και άρχισε να μου το τοποθετεί παντού. Και πρώτη στρώση και δεύτερη στρώση. Μου τοποθέτησε και κάποια γάζες στα δύσκολα σημεία που δεν μπορούσαν να καλυφθούν και μου έδωσε έναν στρογγυλό καθρέπτη. Κοιτάζω τον εαυτό μου για τρία δευτερόλεπτα, κρατάω την αναπνοή μου και λέω «οκ». Είδα τα μάτια μου, τις ουλές, τα χείλη μου. Δεν πίεσα τον εαυτό μου πολύ. Κράτησε για μερικά δευτερόλεπτα».

Μίλησε για τις πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο και για την προσπάθειά της να κρατηθεί στη ζωή.

«Έβλεπα στον ύπνο μου όνειρα για αυτά που ήθελα να ζήσω. Ξυπνούσα και έβλεπα το πρόσωπό μου και έλεγα όχι πάλι αυτός ο εφιάλτης. Είχα πείσει τον εαυτό μου.. πως αυτά που έβλεπα στον ύπνο μου ήταν η πραγματικότητα και αυτό που έβλεπα στον ξύπνιο μου ήταν ένας εφιάλτης».. είπε.

Στην ερώτηση εάν σκέφτηκε να αυτοκτονήσει απάντησε με ειλικρίνεια και σθένος.

«Ενώ είμαι μεγάλη λάτρης της ζωής και όποτε άκουγα ότι κάποιος έκανε κακό στον εαυτό του θύμωνα. Στο νοσοκομείο κατάλαβα τι νιώθει κάποιος που φτάνει στο σημείο να κάνει κακό στον εαυτό του και να δίνει τέλος στη ζωή του. Σου μοιάζει λυτρωτικό».

«Οι περισσότερες φωτογραφίες στο ιατρικό φάκελο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, δεν αντέχονται», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.. τονίζοντας πως οι περισσότερες σοκαριστικές εικόνες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Ένα πρόσωπο χωρίς δέρμα, ματωμένο με το νυστέρι για να φύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα και ύστερα μοσχεύματα με το δέρμα από τα μπούτια της τοποθετημένα στο πρόσωπό της».. αναφέρει ο δημοσιογράφος προσθέτοντας πως.. «αν εμείς δεν αντέχουμε όλες τις φωτογραφίες.. αυτή η κοπέλα πως άντεξε να ζήσει τόσο πόνο;».

Δεν υπάρχουν λόγια γι αυτήν την γυναίκα.. Είναι πολύ λίγα μπροστά στην αληθινή της ζωή.. στην καθημερινότητα. Οι συνεντεύξεις.. οι φωτογραφήσεις.. ότι άλλο προσφέρει στον σκοπό της αξίας της ζωής.. μοιάζουν αλήθεια τόσο ηρωικές.. και κρύβουν αλήθεια τέτοια δύναμη ψυχής.. που.. δεν φτάνει άνθρωπος..

«Είναι όμορφη την λένε Ιωάννα Παλιοσπύρου και είναι η ηρωίδα μου. Αυτή η περήφανη, γενναία γυναίκα μας δίδαξε πολλά. Με το τσαγανό της, με το θάρρος της, με την ανθρωπιά της, μπήκε στις καρδιές μας για να μείνει για πάντα».. έγραψε η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της στο Facebook.

 

Φωτογραφίες: Δημόσιες από Facebook

You May Also Like