Πώς θα αντέξουμε την επόμενη εβδομάδα;

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Με μια λέξη θα χαρακτήριζα καυτή την εβδομάδα που έρχεται. Καταρχάς θα συνιστούσα να ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΑΣ αυτή τη βδομάδα.. καθώς θα βλέπετε πολιτικο-καβγάδες.. μιας και θα συζητήσουν στη βουλή για τις παρακολουθήσεις (πολιτικών και δημοσιογράφων) από την ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).. αλλά και για τη διαχείριση των προσφύγων/μεταναστών.. κυρίως για όλα αυτά που έγιναν στον Έβρο και που οδήγησαν στο θάνατο μιας παιδικής ψυχούλας..

Βέβαια.. άλλα είναι αυτά που σας απασχολούν κυρίως.. τα ξέρω.. κι εγώ μια από εσάς είμαι! Αρχικά να υποθέσω πως είμαστε όλες ξενερωμένες καθώς βλέπουμε το καλοκαίρι να σαλπάρει σιγά σιγά και μαζί του να παίρνει τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε.. Έτσι δεν είναι; Μπορεί ο καιρός να επιτρέπει βουτιές και τον Σεπτέμβρη.. ωστόσο οι υποχρεώσεις μας αλλά και η διάθεσή μας έρχονται κόντρα!

Σεπτέμβρης.. τι μήνας κι αυτός! Κι έχουμε βέβαια να φάμε ακόμα λίγο Αύγουστο.. αλλά το μυαλό μας πάει στην έναρξη της νέας σεζόν. Είμαστε κι εμείς όπως οι σειρές στην τηλεόραση.. που διαφημίζουν ήδη με αποσπάσματα το τι θα δούμε αρχής γενομένης από τον ερχόμενο μήνα.. άρα στην ουσία μας διαμορφώνουν το πρόγραμμά μας.. και κατά συνέπεια ένα μέρος από τη ζωή μας.

Αραγε.. αναρωτιέμαι κι εγώ.. πιθανόν μαζί μ εσάς.. πώς θα είναι τα επόμενα κεφάλαια της ζωής μου; Πώς θα βγει το φθινόπωρο και ο χειμώνας αυτός; Με μια λέξη θα βγει.. κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Φτωχικά.. αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει. Την ώρα λοιπόν που την επόμενη εβδομάδα.. στα κανάλια θα μαλώνουν για το αν παρακολουθούσε ο Μητσοτάκης τον Ανδρουλάκη.. κι ανοίγω εδώ μια παρένθεση για να δηλώσω αντίθετη σε κάθε είδους κρυφή παρακολούθηση.. απο την παρακολούθηση του ποιος ή ποια κάνει like σε μια φωτογραφία που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.. μέχρι και την παρακολούθηση με τη χρήση κατασκοπευτικων μεθόδων και συσκευών.. κλείνω την παρένθεση.. την ώρα αυτή λοιπόν.. εμείς όλοι οι κοινοί θνητοί.. θα κάνουμε ταμείο.. Τι θα λέει αυτό το ταμείο;

Ίσως λέει ότι ξοδέψαμε πολλά το καλοκαίρι και μείναμε ταπί και ψυχραιμες.. Ίσως λέει ότι θα αφήσουμε κι άλλο φέσι στο ρεύμα.. Ίσως λέει ότι θα πρέπει να κόψουμε φροντιστήρια των παιδιών.. Ίσως λέει ότι το παιδί μας δεν θα μπορέσει να σπουδάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο μακριά από το σπίτι.. καθώς το να νοικιάσει η οικογένεια κι άλλο σπίτι (είδατε που έχουν πάει τα ενοίκια;) δεν θα είναι εφικτό.

Αυτές οι σκέψεις θα μας βασανίζουν αλλά και οι πρώτες υποχρεώσεις με τα σχολικά. Να σημειώσω εδώ και να διαμαρτυρηθώ συνάμα.. για τη γενική ακρίβεια. Δεν ξέρω τι λένε τα επίσημα στοιχεία.. μολονότι αυτά συνηγορούν ότι υπάρχει πληθωρισμός μεγάλος.. παρά ταύτα εγώ σας λέω ότι το σούπερ μάρκετ του μήνα έχει πάει τουλάχιστον 100 ευρώ πάνω απ ότι πέρυσι τέτοιον καιρό. Δεν θέλω να σκεφτώ πόσα θα πληρώσω για σχολικά.. γιατί δεν θα το αντέξω..

Δεν υπάρχει μία αγαπητές φίλες.. Κόβουμε από παντού και πάλι οι υποχρεώσεις αυξάνονται. Δεν ξέρω που θα πάει αυτή η ακρίβεια.. δεν ξέρω πώς την παλεύετε εσείς.. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσω να μη βάλω τηλεόραση. Τι να μου πουν; Τι να μου πουν αυτοί που έχουν λύσει τα προβλήματά τους και κάνουν πλάκα με τα δικά μας προβλήματα;

Γι αυτό σας λέω.. μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από τη μια.. αν πάω στην παραλία και χαλαρώσω.. θα σκέφτομαι τι με περιμένει οικονομικά.. Από την άλλη.. αν μείνω στο σπίτι και ανοίξω τηλεόραση.. δεν μου έχω εμπιστοσύνη για το πώς θα αντιδράσω με όσα θα ακούω..

Έχετε μήπως εσείς καμία καλύτερη ιδέα;

Φωτογραφίες: stephen-phillips (Unsplash), Δημόσιες στο Facebook

You May Also Like