Ένας υπέροχος συνδυασμός ..μιας και το ριζότο ταιριάζει τέλεια με τα μανιτάρια.. Ένα πιάτο που σίγουρα έχετε επιλέξει σε κάποιο ιταλικό εστιατόριο και τώρα ήρθε η ώρα να το φτιάξετε στο σπίτι και να γίνει ακόμα πιο τέλειο…
Βάζετε 35γρ. ξερά μανιτάρια σε ένα μπολ ..παρέα με ½ κούπα λευκό κρασί και τα αφήνετε για λίγα λεπτά.. Ζεσταίνετε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο ή μαργαρίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε ένα κρεμμύδι τριμμένο και 1 και μισή κούπα ρύζι ειδικό για ριζότο..
Ρίχνετε το μίγμα με το κρασί και τα μανιτάρια και βράζετε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώστε..
Προσθέστε ακόμα 2 κούπες από διάφορα μανιτάρια της επιλογής σας, φρέσκα ή κονσέρβα κομμένα σε φέτες.. και ανακατεύετε. Ανακατεύοντας συνεχώς, ρίξτε σε δόσεις λίγο λίγο, 4 κούπες ζωμό λαχανικών περιμένοντας να απορροφήσει την πρώτη δόση το ρύζι, πριν προσθέσετε την επόμενη. Θα ρίξετε όσο πάρει, τόσο ώστε το ρύζι όταν το τρώτε να είναι μαλακό εξωτερικά και να κρατάει λίγο εσωτερικά. Η όλη διαδικασία θα πάρει περίπου 15-20 λεπτά.
Προς το τέλος, αν θέλετε να γίνει πιο πλούσια η γεύση, ρίξτε και ανακατέψτε άλλη μια κουταλιά βούτυρο και 5 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα.
Σερβίρετε το ριζότο ζεστό.
( Η συνταγή είναι από το βιβλίο ‘’Η νέα κουζίνα”- Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου)
Ελένη ♥♥