Και σε ποιον δεν αρέσει η καρμπονάρα; Εμείς θα μπορούσαμε να την τρώμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Χωρίς υπερβολή! Ποια είναι, όμως η συνταγή για την αυθεντική καρμπονάρα; Γιατί αν την φτιάξεις σωστά, το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω!
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τις οδηγίες κι εμείς τις ακολουθούμε πιστά!
Υλικά
- 400 γρ. σπαγγέτι Νο 6
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. guanciale ή πανσέτα ή μπέικον
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 1 αυγό μεσαίο
- 4 κρόκους από μεσαία αυγά
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- 100 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
Κόβουμε το guacnciale σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, πιπέρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με το guanciale και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως με πιπέρι και πεκορίνο τριμμένο.