Φέτα τηγανητή με μέλι

Τις προάλλες είχα πάει σε μια ταβερνούλα και ο εξυπηρετικότατος και ευγενικός σερβιτόρος, πρότεινε σε εμένα και την παρέα μου, τηγανητή φέτα με μέλι.

Στην αρχή διστάσαμε λίγο να την παραγγείλουμε όμως οι πιο «τολμηροί» της παρέας αποφάσισαν ότι πρέπει να το δοκιμάσουμε. Έτσι, λίγη ώρα μετά, η τηγανητή φέτα με μέλι βρίσκονταν στο τραπέζι μας.

Μόλις τη δοκίμασα ξετρελάθηκα. Δε θυμάμαι να είχα φάει ξανά κάτι παρόμοιο και αφού έφυγα από την ταβέρνα αποφάσισα να βρω τη συνταγή για να τη φτιάχνω και εγώ στο σπίτι μου. Έτσι και έκανα. Βρήκα τη συνταγή και αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά συνταγής

• 4 φύλλα κρούστας
• 250 γρ.φέτα
• 2-3 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
• 3 κουτ. γλυκού σουσάμι
• 3 κουτ. σούπας μέλι
• 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό (προαιρετικά)

geyseis-elladas-restaurant-santorini-08Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Κόβετε το τυρί σε τέσσερις οριζόντιες φέτες. Διπλώνετε το κάθε φύλλο κρούστας στη μέση και το αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε σε κάθε φύλλο από μια φέτα τυρί και τα διπλώνετε σε πακετάκια.

Βάζετε τα πακετάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι, τα αλείφετε ξανά με βούτυρο, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.

Σερβίρετε τα πακετάκια ζεστά σε τέσσερα πιάτα. Περιχύνετε με μέλι τα πακετάκια και πασπαλίζετε με σουσάμι.

You May Also Like