Ο Άη Βασίλης δεν έφερνε δώρα…

Παρατήρησα σήμερα ότι πολλοί διαδικτυακοί μου φίλοι εξέφρασαν μια απαισιόδοξη οπτική για το έτος που μόλις μπήκε.. Λίγο τα σκίτσα του Αρκά που υποδηλώνουν μια τάση φόβου γι αυτά που φέρνει το 2017, λίγο η οικονομική κατάσταση, λίγο μαθές και αυτά περί τρομοκρατίας που ακούμε στο διεθνές επίπεδο… μια αίσθηση μελαγχολίας την αντιλαμβάνεται εύκολα ένας νοήμων νους..

Κι εκεί που είπα «όχι… εγώ θα πάω κόντρα σ’ αυτό το ρεύμα πεσιμισμού», συνέβη  αυτό το αποτρόπαιο συμβάν στην Κωνσταντινούπολη.. που όσο αισιόδοξος και να θες να υποδεχτείς το νέο έτος.. αυτά τα νέα σε ξεπερνούν..

Ένοπλος ντυμένος Άη Βασίλης εισέβαλε σε γνωστό κλαμπ της Πόλης και άνοιξε πυρ κατά των θαμώνων που διασκέδαζαν αφήνοντας χάμω περίπου σαράντα νεκρούς… Ρεβεγιόν στα αίματα με Άη Βασίλη που δεν έφερνε δώρα αλλά θάνατο.. Δεν έχει νόημα να σημειώσουμε κάποια ψυχική ασθένεια του δράστη, μήτε να το ρίξουμε σε έναν υποδυόμενο θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Σημασία έχει να στεκόμαστε στο πλευρό όλων αυτών που τους τυχαίνει ο ρόλος των αθώων θυμάτων..

438701-slasher-films-silent-night-wallpaper

Είμαστε όλοι Τούρκοι; Όπως κάποτε που ήμασταν όλοι Γάλλοι ή η σημαία της χώρας μετρά και σε τόσο συγκλονιστικά γεγονότα;  Αυτό ας το κρίνει ο καθένας ξέχωρα.. εκείνο που ως κοινός παρονομαστής έχει τη δική του σταθερή αξία, είναι η ζωή και η υγεία..

Άνθρωποι που πήγαν να διασκεδάσουν… άνθρωποι που μπορεί να διέθεταν όλα αυτά που διακαώς επιθυμούμε εμείς να μας φέρει το 2017… άνθρωποι που σίγουρα θα αντάλλασσαν τη θέση τους με τη δική μας… με μια θέση στη ζωή.

Ας μην λησμονούμε οπότε.. στα δώρα που ζητούμε από τον Άη Βασίλη να προσθέτουμε το πιο βασικό..την υγεία.

Sandy christmas snowman in red santa hat and sunglasses at sunny beach. Holiday concept for New Years Cards.

Καλό και δημιουργικό 2017 σε όλους, με υγεία πάνω απ’ όλα !!

Νικόλας

You May Also Like