Πολλές φορές δοκίμασα να φτιάξω burger στο σπίτι ..αλλά πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με τα Burgers που τρώμε έξω ..και που είναι τόσο γευστικά σε κάθε τους μπουκιά .. Έτσι το έψαξα λίγο..παραπάνω… και μαζί με εμένα θα μάθετε και εσείς πως να φτιάχνετε το τέλειο σπιτικό burger. Καταρχάς θα πρέπει να διαλέξουμε το σωστό κρέας..Για να βγει το μπιφτέκι ζουμερό θα πρέπει να είναι από κρέας με αρκετά λιπαρά για να ψηθεί στην ουσία στο λίπος του. Το λίπος λέγεται ότι πρέπει να φτάνει μέχρι και το 65%
Το αυθεντικό burger θέλει το μπιφτέκι να είναι από βοδινό κρέας, άσχετα αν τελευταία το βλέπουμε πολύ συχνά ..να είναι με κοτόπουλο ή και γαλοπούλα. Το μέγεθος έχει επίσης μεγάλη σημασία διότι συρρικνώνεται στο ψήσιμο άρα θα πρέπει τα μπιφτέκια να πλάθονται μεγαλύτερα. Πλάστε τα μπιφτέκια έχοντας τα χέρια σας υγρά. Έτσι ο κιμάς θα δουλευτεί πιο σωστά. Και κυρίως ο κιμάς πρέπει να είναι κρύος, ώστε το λίπος που περιέχει να μην προλάβει να αλλοιωθεί.
Δεν χρειάζεται να βάλετε πάρα πολλά μπαχαρικά …μπόλικο αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι αρκεί..Αν θέλετε το μπιφτέκι να γίνει αφράτο μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπαγιάτικο ψωμί αφού πρώτα το έχετε μουλιάσει στο γάλα… Και επειδή στο burger βασικό είναι και το ψωμάκι καλό θα είναι για να γίνει ακόμα πιο νόστιμο και λαχταριστό να χρησιμοποιήσετε ειδικό ψωμάκι τύπου brioche ..
Καλή μας όρεξη!!!
Ελένη ♥♥