Φτιάχνουμε κουλουράκια μεθυσμένα για κέρασμα!

Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.

Τα κουλουράκια είναι ένα βασικό κέρασμα για κάθε σπίτι.

Δεν πρόκειται να πάνε ποτέ «χαμένα» αφού λίγο με τον καφέ σου, λίγο με την λεμονάδα σου, ένα κουλουράκι θα το φας.

Με απλά υλικά, και λίγο χρόνο, μπορείς να τα φτιάξεις και να καταπλήξεις!

Τι χρειαζόμαστε;

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι φαρίνα

25 γρ. baking powder

Βανίλια

150 γρ. ζάχαρη

70 γρ. λάδι

90 γρ. φυτικό βούτυρο

175 γρ. κόκκινο κρασί

50 γρ. σησάμι

1 κουταλάκι τσαγιού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

 

Ετοιμάζουμε πρώτα το σησάμι: το βράζουμε μαζί με το χυμό λεμονιού και κρύο νερό για 3’.

Στραγγίζουμε κι αφήνουμε να κρυώσει (αν δεν το κάνουμε αυτό, δεν θα μένει κολλημένο στα κουλουράκια μας).

Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε στη συνέχεια το κρασί και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε σε κορδόνια πάχους περίπου 1 δακτύλου. Τα τυλίγουμε στο βρασμένο σησάμι και κόβουμε σε κομμάτια μήκους 3 εκ. Τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (45’ περίπου).

Έτοιμες!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *