Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο και υγιεινό παστέλι!!!

Ακόμα μια ημέρα που θα δημιουργήσουμε.. Είπαμε έχουμε λίγο παραπάνω έως πολύ παραπάνω χρόνο,  τώρα που είμαστε στο σπίτι…

Για σήμερα λοιπόν κάτι υγιεινό ..και πολύ πολύ νόστιμο

Το αγαπημένο παστέλι δεν έχει πολλές θερμίδες και μπορεί να ξεγελάσει εύκολα την επιθυμία μας για γλυκό.

Υλικά
400γρ μέλι
250γρ σουσάμι
50γρ. φουντούκια
50γρ αμύγδαλα
50γρ. ανάλατα φιστίκια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς και τους ψήνουμε για 3-5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βγάζουμε τον αφρό και στη συνέχεια προσθέτουμε το σουσάμι και τους ξηρούς καρπούς που έχουν ψηθεί ελαφρώς. Ανακατεύουμε καλά για περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλι. Βγάζουμε ½ κουταλιά από το μίγμα μας σε ένα καθαρό πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αν ξεκολλάει από το πιάτο τότε είναι έτοιμο. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου μια λαδόκολλα και με ένα πινέλο την αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα του παστελιού και με βρεγμένο χέρι , ή και με τον πλάστη, απλώνουμε καλά ώστε να έχει παντού το ίδιο ύψος. Με ένα μεγάλο μαχαίρι που έχουμε λαδώσει κόβουμε σε μικρά παστελάκια ή σε μπάρες σε όποιο μέγεθος προτιμάμε και αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρούμε τα παστέλια μας σε βάζο ή γυάλινο μπολ που κλείνειαεροστεγώς και φροντίζουμε να βάλουμε λαδόκολλες μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

( Συνταγή από neadiatrofis.gr )

Photos @greekbreakfast.gr, Pixabay.com

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *