Και σε ποιον δεν αρέσει η κέτσαπ; Τη συνδυάζουμε με τις πατάτες μας, με τα μακαρόνια μας και με ό,τι άλλο θέλει ο καθένας. Υπάρχει κάποιος που να μην τρώει τις πατάτες του με κέτσαπ; Δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε.
Βρήκαμε, όμως, την πιο νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις την κέτσαπ μόνος σου και να τη διατηρήσεις σε ένα βαζάκι!
Πώς; Ο Άκης Πετρετζίκης μας λέει τα βήματα.
Υλικά
- 500 γρ. πράσινες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- ½ κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
- 1 κ.γ. Worcestershire sauce
- πιπέρι
- 200 γρ. μηλίτης
- 150 γρ. μηλόξιδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 150 γρ. σιρόπι αγαύης
- onion rings, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες και το κρεμμύδι.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη μουστάρδα σε σκόνη και τη Worcestershire sauce. Προσθέτουμε τον μηλίτη, το μηλόξιδο, το πιπέρι και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Με το που πάρει μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 30- 35 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να διαλυθούν εντελώς όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι αγαύης. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε πίσω στη φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Περνάμε την κέτσαπ από σουρωτήρι και σερβίρουμε με onion rings.