Φτιάξε τούρτα με φυστικοβούτυρο και βάση από Oreo

Θέλεις να φτιάξεις ένα διαφορετικό γλυκό που θα τους ξετρελάνει όλους και που σίγουρα δεν θα το έχουν ξανά δοκιμάσει πουθενά αλλού; Τότε η τούρτα με φυστικοβούτυρο είναι σίγουρα αυτό που ψάχνεις!

Το διαφορετικό σε αυτή τη συνταγή, πέρα από την λαχταριστή κρέμα από φυστικοβούτυρο και τυρί κρέμα, είναι η βάση της η οποία είναι σοκολατόπιτα Oreo.

Υλικά για τη βάση και τη γκανάζ

  • 24 μπισκότα Oreo
  • 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 340 γραμμάρια σοκολάτα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Υλικά για την κρέμα από Φυστικοβούτυρο:

  • 1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 1/4 κούπες ζάχαρη άχνη
  • 340 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1 1/2 κούπα κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το topping:

  • 4 κουταλάκια του γλυκού κρύο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

peanut-butter-chocolate-cake-2-barbara-bakes
Εκτέλεση

Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στην βάση της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε, αφήνοντας το να προεξέχει προς τα πάνω και βάζουμε το φούρνο να προθερμαίνεται.

Έπειτα, ρίχνουμε τα Oreo στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το βούτυρο για να συνεχίσεις το χτύπημα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας. Μόλις τελειώσουμε βάζουμε το μείγμα στη φόρμα, πιέζοντας το προς τα κάτω για να μην υπάρχουν κενά και σηκώνοντας λίγο τα πλαϊνά, ώστε όταν μπει η κρέμα να μην φεύγει από το πλάι.

Βάζουμε τη βάση να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.

Σειρά έχει η γκανάζ. Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφού βγάλουμε το κατσαρολάκι από το μάτι, θα πρέπει να χτυπήσουμε ελαφρά την σοκολάτα για 1 λεπτό και να τη ρίξουμε πάνω από την βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση.

Στη συνέχεια, παίρνουμε το μίξερ και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτεί καλά η άχνη και να γίνει αφράτη η σαντιγί για να τη βάλουμε στο ψυγείο.

Ήρθε όμως η ώρα και του φυστικοβούτυρου. Τώρα στο μίξερ (χωρίς να το καθαρίσουμε από πριν) θα πρέπει να βάλουμε το τυρί κρέμα, το φυστικοβούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα. Φυσικά, θα πρέπει να σταματάμε περιστασιακά για να ξύσουμε τις πλευρές του μπολ, ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά χωρίς να κολλάνε στα τοιχώματα.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, βγάζουμε τη σαντιγί από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας σπάτουλα ανακάτεψεανακατεύουμε σιγά σιγά μέσα στην κρέμα του φυστικοβούτυρου, με ανοδικές κινήσεις για να παραμείνει αφράτη. Απλώνουμε την κρέμα επάνω από την γκανάζ και ξανά βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.

Για το τέλος έχει μείνει το topping, για το οποίο βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, την σκόνη ζελατίνης και το κρύο νερό και τα ανακατεύουμε λίγο μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και να βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Παίρνουμε και πάλι το μίξερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει, για να προσθέσουμε τη ζελατίνη. Το τελευταίο βήμα είναι να απλώσουμε το topping επάνω από την κρέμα του φυστικοβούτυρου και να αφήσουμε το γλυκό να κρυώσει τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρουμε.

Όσο για την διακόσμηση, μπορούμε να ρίξουμε λιωμένη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο, σιρόπι καραμέλας ή πιο απλά να τρίψουμε μερικά φιστίκια!

You May Also Like