Γιαουρτόγλυκο «Άλλη φάση»

unnamed (2)

Σε Άγιες μέρες περπατάμε…Η κατάνυξη παντού στον αέρα και αυτή η γλυκιά προσμονή για τη Κυριακή του Πάσχα, στο μυαλό όλων μας! Θα μαζευτούμε με τους αγαπημένους και θα γλεντήσουμε, ο καθένας με το τρόπο του φυσικά!

Τι γίνεται όμως με το «after αρνί» γλυκό? Θες κάτι ελαφρύ και δροσερό να διώξει τη κρεατίλα, αλλά να είναι και εντυπωσιακό!

Εγώ είμαι εδώ! Πάντα είχα ένα ρατσισμό πάνω μου για τα ελαφριά γλυκά…τα έβρισκα βαρετά και χλιαρά με αποτέλεσμα να τρώω ένα κανονικό, όποτε είχα λιγούρα!

Μπήκα λοιπόν στη πρίζα να φτιάξω το πιο ελαφρύ γλυκό ever, με τη πιο λαχταριστή γεύση! Περιέχει γιαουρτάκι, ζελέ, μπισκότα ολικής και μαύρη σοκολάτα.  Γι αυτό λοιπόν το γλυκό, δεν άνοιξα καν το ντουλάπι που έχω το βάζο με τη ζάχαρη και πιστέψτε με είναι ότι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει σε ελαφρύ γλυκό…

Σας το λέει μια γλυκατζού που δε μπορεί να ζήσει χωρίς ζάχαρη!

Υλικά για ένα τσέρκι 26 εκ.διάμετρο:

▪250 γρ. φυτική σαντιγύ

▪2 κεσεδάκια γιαούρτι 2%

▪2 φακελάκια ζελέ μπανάνα

▪350 γρ. ζεστό νερό

 

Για τη διακόσμηση:

▪1 φακελάκι ζελέ φράουλα

▪120 γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης

▪70 γρ. κουβερτούρα λιωμένη


Εκτέλεση:

Φτιάξτε καταρχήν το ζελε φράουλα που θα μπει πάνω απ’το γλυκο με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αδειάστε το ζελέ των σε ένα ταψάκι έτσι ώστε το πάχος του ζελέ να μην ξεπερνά τα 3-4 εκ. Βάλτε το ζελέ στο ψυγείο και αφήστε το να κρυώσει για 2 ώρες. Αφού κρυώσει το ζελέ βγάλτε το από το ψυγείο και κόψτε το με ένα μαχαιράκι σε μικρούς κύβους.

Κράτησε τους κύβους σε ένα μεγάλο μπολ στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τους χρησιμοποιήσετε.
Τώρα διαλύστε σε ένα μπολ τα δύο φακελάκια ζελέ μπανάνα με το ζεστό νερό. Ανακάτεψε καλά με το σύρμα και αφήστε το λίγο να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Στο μίξερ χτυπήστε τη φυτική σαντιγύ 3′-4′. Στη συνέχεια προσθέστε τα γιαουρτάκια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Σε αυτό  μείγμα προσθέστε και το ζελέ μπανάνα και χτυπήστε για λίγο ακόμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Αδιάστε το μείγμα σε ένα τσέρκι, ρίξτε από πάνω τα μπισκότα τα οποία έχετε σπάσει σε κομματάκια με το χέρι και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.

Όταν σφίξει το ξεφορμάρετε και βάζετε από πάνω τους κύβους του ζελέ φράουλα που έχετε κρατήσει σε ένα μπολ και αφού λιώσετε τη κουβερτούρα κάντε γραμμές με ένα πιρούνι πάνω απ’το γλυκό μας για το τελείωμα.

unnamed

Είναι το απόλυτο ανοιξιάτικο-καλοκαιρινό γλυκό που θα το φτιάχνετε ΠΆΝΤΑ αφού είναι και πανεύκολο! Πολύχρωμο, λαμπερό, δροσιστικό, πανάλαφρο και η υφή του θυμίζει σύννεφο…Λίγα λιπαρά, πλούσια γεύση…Κατάλευκο αφράτο γιαουρτόγλυκο με μπισκότα on top ,δροσερά γαργαλιστικά κυβάκια ζελέ και σοκολάτα! Θα γίνει το «best seller» σας από τώρα και για ολόκληρο το καλοκαίρι!

Νίκη Παππά

Food blogger / http://voutyromelo.blogspot.gr

 

 

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *