Γιατί αναβάλλεις τον ύπνο σου ;

Δεν υπάρχει πιο σημαντική και πιο απολαυστική ανάγκη από τον ύπνο.  Σημαντική ,διότι χρειάζεται ο καθένας την ξεκούρασή του και απολαυστική ,γιατί εκεί που έχεις περάσει μια δύσκολη μέρα κι έχεις ευκαιρία να κοιμηθείς παραπάνω ,το ευχαριστιέσαι πολύ να ξυπνάς φρέσκος μετά από ώρες. Παρόλα αυτά ,μερικές φορές συνηθίζεται να μην κοιμόμαστε την ώρα που πρέπει κανονικά ή και καθόλου. Ας δούμε παρακάτω μερικούς λόγους αυτής της αναβολής… Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

1. Η δουλειά που είχες ,το διάβασμα κλπ σε πήρε λιγάκι παραπάνω απ’όσο είχες υπολογίσει.

2.Είπες να πιεις ένα καφεδάκι το απόγευμα και σου κάθισε βαρύ. Η υπερένταση έχει χτυπήσει κόκκινο.

3. Σου άνοιξε ξαφνικά η όρεξη 3 η ώρα τα ξημερώματα είτε για γλυκό είτε για φαγητό και τρέχεις στο ψυγείο να τσεκάρεις τι υπάρχει.

4. Βγήκες να διασκεδάσεις και επέστρεψες αργά σε σημείο που ο ύπνος αναβλήθηκε εντελώς.

5.Χαζεύεις στο κινητό ό,τι σου έρχεται. Εκεί που είσαι έτοιμος να κοιμηθείς ,μπορεί ξαφνικά να βρίσκεσαι στο google και να αναζητάς  τι καιρό θα κάνει μετά από ένα μήνα. ‘’Ωχ λες ,πως βρέθηκα εδώ’’;

6.Σκέφτεσαι το αντικείμενο του πόθου σου .Τι να κάνει τώρα ,αχ και να σου έστελνε ένα μήνυμα ,τσεκάρεις social media ,περιμένεις πάνω από το τηλέφωνο.

7.Μιλάς με τη σχέση σου ή είστε μαζί από κοντά .Δύο εκδοχές υπάρχουν : ή τσακώνεστε ή περνάτε καλά και είστε μια ωραία ατμόσφαιρα.

8.Είδες μια σειρά κι αντί να σταματήσεις έχεις φτάσει στην εκατομμυριοστή σεζόν.

9.Σε ξύπνησε ένας θόρυβος (κάτι που ακούστηκε ,γείτονες που φώναζαν και όλα τα σχετικά).

10. Σκέφτεσαι ασταμάτητα .Το βράδυ είναι που τρέχεις στο δρόμο των προβληματισμών σου .Μπορεί να σε απασχολεί μέχρι και το πιο μακρινό σου μέλλον.

Και κάπως έτσι , αναβάλλοντας τον ύπνο μας  κοιτάμε το ξυπνητήρι και απομένει μία ώρα. Το θέμα είναι αν έχουμε περιθώρια ,ας αναβάλλουμε όχι μόνο το να κοιμηθούμε ,αλλά και οτιδήποτε άλλο. Κανένα άγχος.  Απλώς ας προσπαθήσουμε ,να μη κάνουμε υπερβολές και να τηρούμε έστω έναν  επτάωρο ύπνο ανάλογα με το πρόγραμμά μας. Για να γεμίζουν οι μπαταρίες και τα νεύρα να αποφεύγονται!!!

Αγνή Λάμπρου

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *