Συνταγή για σεβίτσε λαβράκι που θα σας ενθουσιάσει!

Μόλις περάσαμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, που εκτός των άλλων πειραματιστήκαμε στην κουζίνα μας. Βρήκαμε μια υπέροχη συνταγή που δεν μπορούμε να μην μοιραστούμε μαζί σας!

Καταρχάς τι είναι το σεβίτσε; Είναι φρέσκο, ωμό ψάρι «μαγειρεμένο» σε αλάτι και χυμό κάποιου εσπεριδοειδούς (λεμόνι ή lime).

Eμείς φτιάξαμε λαβράκι σεβίτσε και το λατρέψαμε! Ιδιαίτερο πιάτο που δημιουργεί «έκρηξη» στους γευστικούς μας κάλυκες και δημιουργεί ένα πιάτο που δεν θα χορταίνετε!

Τα υλικά είναι απλά και ο τρόπος εκτέλεσης εντελώς εύκολος!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ. φιλέτο λαβράκι, χωρίς το δέρμα.
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 lime
  • 1 λεμόνι
  • 1/4 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 πιπεριά chili
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, λίγο χυμό λεμόνι, μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.

2. Φιλετάρουμε το λαβράκι, ή ζητάμε να μας το φιλετάρουν και να αφαιρέσουν το δέρμα του. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε λωρίδες.

3. Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα κομμάτια από το λαβράκι, αλατίζουμε καλά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο, για 2-3 λεπτά.

4. Σε ένα multi, τοποθετούμε το χυμό από τα lime και τα φύλλα από τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

5. Στεγνώνουμε τα κρεμμύδια, και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά: το ψάρι, τα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο chili και φυσικά τη μαρινάδα μας. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε το ψάρι να «μαγειρευτεί», για 2-3 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με το ξύσμα από 1 lime και σερβίρουμε!

Ιδανικό για «ξεχωριστούς» καλεσμένους και φυσικά για ένα υπέροχο τραπέζι στον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας!!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *