Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε άπλυτα ρούχα πεταμένα σε ένα δωμάτιο;;;

Σίγουρα η απάντηση δεν είναι γιατί θα μας πουν ανοικοκύρευτες…η απάντηση κρύβεται σε κάτι πιο σοβαρό..

Οι ανθρώπινες οσμές που παραμένουν επάνω στα βρώμικα ρούχα λειτουργούν δυστυχώς ως  «μαγνήτης» για τα ακάρεα και για πολλά έντομα. Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, τα βρώμικα ρούχα που πετάμε στο υπνοδωμάτιό μας, αποτελούν πόλο έλξης και για τους κοριούς αλλά και για  άλλα ζωύφια. Οι κοριοί ειδικά αποτελούν παγκόσμιο πρόβλημα .

Ένας πιθανός μηχανισμός που ενισχύει την παγκόσμια εξάπλωση των κοριών είναι ότι τα συγκεκριμένα έντομα βρίσκουν καταφύγιο στα ρούχα και τις αποσκευές.

Τα ευρήματα αυτά μαρτυρούν ότι οι ανθρώπινες οσμές που παραμένουν επάνω στα βρώμικα ρούχα λειτουργούν ως «μαγνήτης» για τους κοριούς. Έτσι, τα άπλυτα ρούχα μέσα σε μια ανοιχτή βαλίτσα μέσα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου ή ακόμη και εκείνα που είναι πεταμένα μέσα στο σπίτι μπορούν να… τραβήξουν επάνω τους κοριούς και άλλα ακάρεα.

Ο ερευνητής κατέληξε σημειώνοντας πως «πρέπει να κρατάμε τα άπλυτα ρούχα μας σε μια κλειστή σακούλα, κυρίως όταν μένουμε σε ξενοδοχείο, προκειμένου να μειώσουμε τις πιθανότητες να ταξιδέψουμε μαζί με τους κοριούς πίσω στο σπίτι μας και να μολύνουμε το δικό μας δωμάτιο».

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Scientific Reports».

 

(Υλικό από  Onmed.gr)

You May Also Like