Μουσική και ζωή !

Γράφει η Σταυρούλα Λουκά.

Η μουσική είναι μια τέχνη που στολίζει την ζωή των ανθρώπων, δημιουργεί συναισθήματα, αναμνήσεις και πολλές φορές μας ταξιδεύει σε χώρους και χρόνους πέρα από κάθε φαντασία!

Οι μελωδίες ντύνουν τις στιγμές της ζωής μας… χαράζουν διαδρομές και σκέψεις, είναι πολιτισμός και χαρακτήρας! Κρουστά, έγχορδα , πνευστά όλα τα μουσικά όργανα, όταν συνδυαστούν κατάλληλα νομίζεις πως γεννήθηκες απλά και μόνο για να τα απολαύσεις!

Κάθε χώρα κάθε πολιτισμός από την αρχαιότητα και ακόμη πιο παλιά… συνειδητοποίησαν την αξία της μουσικής, σε πολεμικές συγκρούσεις, μάχες, τελετές, λύπες, γλέντια και χαρές η μουσική ήταν παρούσα. Μια δεύτερη «γλώσσα» επικοινωνίας, θα έλεγα, που έστελνε πάντα επιτυχώς τα μηνύματά της.

Συνοψίζοντας, δεν είναι λίγες οι επιστημονικές έρευνες που επιβεβαιώνουν τις ευεργετικές ιδιότητες της μουσικής στην υγεία των ανθρώπων. Πολλές φορές η θεραπευτική χρήση της τέχνης αυτής φαίνεται να έχει πραγματικά σπουδαία αποτελέσματα…

Τι θα ‘ταν άλλωστε η ζωή των ανθρώπων χωρίς την τέχνη γενικά και χωρίς τη μουσική πιο ειδικά; Αδυνατώ όχι μόνο να απαντήσω… αδυνατώ και απλά να φανταστώ… Ας μην ξεχνάμε λοιπόν τη θέση της, την αξία της και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να την αντιμετωπίζουμε!

You May Also Like