Γιατί οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με ψηλοτάκουνα

Όσο πιο ψηλά παπούτσια φοράει μια γυναίκα, τόσο πιο ελκυστική είναι στους άνδρες, σύμφωνα με γαλλική μελέτη που διαπιστώνει ότι οι άνδρες είναι πιο πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν μια γυναίκα με ψηλοτάκουνες γόβες.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Archives of Sexual Behavior, οι άνδρες προσέχουν ευκολότερα μια γυναίκα που φοράει ψηλοτάκουνες γόβες και είναι πιθανότερο να είναι πιο εξυπηρετικοί απέναντί της.

high-heeled-womenΟι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Βρετάνης, με επικεφαλής τον Δρ Νικολά Γκεγκέν πραγματοποίησαν πειράματα σε πραγματικές συνθήκες για να διαπιστώσουν την επιρροή που ασκούν τα διαφορετικά είδη γυναικείων παπουτσιών στη συμπεριφορά των ανδρών.

Ο καθηγητής χρησιμοποίησε νεαρές Γαλλίδες, οι περισσότερες μελαχρινές, τις οποίες έντυσε με σακάκι, φούστα και άσπρη μπλούζα. Η μόνη διαφορά στο ντύσιμό τους, ήταν τα παπούτσια. Στη συνέχεια ο Gueguen είπε στα κορίτσια να περπατήσουν δίπλα σε ανυποψίαστους άνδρες.
Οι γυναίκες εμφανίζονταν με παπούτσια χωρίς τακούνι, με 6άποντα και με 12ποντα και πλησίαζαν τους άνδρες για να τους ζητήσουν να τις βοηθήσουν σε ενα γκάλοπ. Άλλαζαν παπούτσια, ύστερα από κάθε 10 άνδρες.

Μία 19χρονη, που πλησίασε άνδρες ηλικίας 25 έως 50 ετών, ζητώντας τους να της διαθέσουν 4 λεπτά για να απαντήσουν σε έρευνα για την ισότητα των δύο φύλων, πήρε τις περισσότερες απαντήσεις, όταν φορούσε τα 12ποντα, σε ποσοστό 83%.

Το επόμενο τεστ που έκανε ο καθηγητής, ήταν να βάλει τέσσερις κοπέλες να ρωτήσουν άνδρες και γυναίκες να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο διατροφής. Οι κοπέλες φορούσαν άλλοτε παπούτσια χωρίς τακούνι και άλλοτε 6ποντα. Και πάλι οι άνδρες ήταν θετικοί σε εκείνες που φορούσαν τα 6ποντα (82%), ενώ στις γυναίκες δεν φάνηκε να παίζει κανένα ρόλο, καθώς σε εκείνες με τα ψηλοτάκουνα απάντησε ένα ποσοστό 33%.

Ο καθηγητής προχώρησε λίγο πιο πέρα την έρευνα, λέγοντας στις γυναίκες να περπατήσουν κοντά στους άνδρες, να τους στείλουν ένα προκλητικό σημάδι και στη συνέχεια να αφήσουν να τους πέσει ένα γάντι. Κλασικό…

women-in-high-heels-using Το 93% των ανδρών, έσκυψε και σήκωσε το γάντι όταν οι κοπέλες φορούσαν ψηλά τακούνια, σε αντίθεση με το 62%, όταν φορούσαν παπούτσι φλατ.

Στο τέλος, ο Gueguen έκανε ένα νέο τεστ σε τρία διαφορετικά μπαρ. Εβαλε τις γυναίκες που φορούσαν διαφορετικά παπούτσια, να καθίσουν σε τραπέζια κοντά στην μπάρα, με τρόπο που τα παπούτσια τους να είναι ορατά σε εκείνους που κάθονταν στη μπάρα και έπιναν το ποτό τους.

Κατά μέσο όρο σε 7.49 λεπτά, οι γυναίκες που φορούσαν ψηλοτάκουνα, είχαν δεχθεί την «επίθεση» από άντρες που ήθελαν να τις γνωρίσουν… καλύτερα. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα για τις γυναίκες που φορούσαν παπούτσια χωρίς τακούνι, ήταν 13.54 λεπτά.

women-high_00379843
Ως άνδρας προτιμώ να βλέπω τη γυναίκα μου να φοράει ψηλά τακούνια και πολλοί άντρες στη Γαλλία συμφωνούν μαζί μου», λέει ο Gueguen, ο οποίος προσπαθεί να εξηγήσει το κόλλημα των ανδρών για τα ψηλοτάκουνα.

Όπως λέει είναι οι εικόνες που προσλαμβάνουν οι άνδρες από τα μίντια, που συνδέουν τις γόβες στιλέτο με τη σεξουαλικότητα. Επίσης, τα ψηλότερα τακούνια μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που περπατάει μια γυναίκα κάνοντας τους γοφούς της να φαίνονται και να κουνιούνται περισσότερο.

You May Also Like