Τι να θυμάστε όταν όλα πάνε στραβά

Πολλές φορές στη ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες καταστάσεις. Κάποιες φορές νιώθουμε ότι κάποια «αόρατη» κατάρα μας καταδιώκει και θέλουμε να τα παρατήσουμε.

Όμως πριν τα παρατήσετε σκεφτείτε για ποιους λόγους πρέπει να συνεχίσετε να «πολεμάτε».

Καταρχήν, ο πόνος αποτελεί τρόπο εξέλιξης. Ναι και όμως.  Όταν περνάτε δύσκολα, θυμηθείτε ότι ο πόνος δεν έρχεται χωρίς λόγο. Το γεγονός ότι αντιμετωπίζετε δυσκολίες, δεν σημαίνει ότι έχετε αποτύχει. Κάθε επιτυχία απαιτεί να δώσετε έναν αγώνα. Προσπαθήστε να αφήσετε πίσω σας ότι σας έκανε κακό αλλά μη ξεχάσετε τι σας δίδαξε. Εξάλλου δε λένε ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει; Έχετε υπομονή, παραμείνετε αισιόδοξοι και στο τέλος όλα θα γίνουν.  Και να θυμάστε ότι υπάρχουν δύο είδη πόνων, ο πόνος που μας πληγώνει και ο πόνος που μας αλλάζει. Μάθετε να δέχεστε και τα δύο είδη για να μπορέσετε να εξελιχθείτε και σαν άνθρωποι.

Δεύτερον τα πάντα στη ζωή είναι προσωρινά. Κάθε φορά που βρέχει, η βροχή ύστερα από λίγο σταματά και βγαίνει το ουράνιο τόξο.  Ή πάντα μετά τη νύχτα έρχεται η ημέρα. Όμως κάποιες φορές το ξεχνάμε και θεωρούμε ότι αυτή η νύχτα θα κρατήσει για πάντα. Όμως τίποτα δε διαρκεί για πάντα. Έτσι λοιπόν, αν τα πράγματα σήμερα είναι καλά απολαύστε το, γιατί ούτε αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Αν τα πράγματα είναι άσχημα, μην στενοχωριέστε γιατί οι δυσκολίες είναι προσωρινές. Κάθε στιγμή που περνά σας δίνει μια νέα αρχή και ένα νέο τέλος. Εσείς απλά ζήστε τις στιγμές σας.

Τρίτον, η στενοχώρια και η γκρίνια δεν αλλάζουν τίποτα. Όσοι διαμαρτύρονται περισσότερο, καταφέρνουν τα λιγότερα. Είναι πάντα προτιμότερο να προσπαθείτε να κάνετε κάτι σπουδαίο και να αποτύχετε, παρά να μην κάνετε τίποτα και να πετύχετε. Αν δεν πετύχετε, δεν χάνετε τίποτα. Χαμένοι είστε όταν δεν κάνετε τίποτα αλλά παραπονιέστε γι’ αυτό. Αν πιστεύετε σε κάτι, συνεχίστε να προσπαθείτε.  Να θυμάστε ότι η αληθινή ευτυχία έρχεται μόνο όταν σταματήσετε να διαμαρτύρεστε για τα προβλήματά σας και αρχίσετε να νιώθετε ευγνώμονες για όλα τα προβλήματα που δεν έχετε.

Τέταρτον τα σημάδια από τις πληγές σας είναι τα σύμβολα της δύναμής σας. Ποτέ να μη ντρέπεστε για τα σημάδια που σας άφησε η ζωή. Μια ουλή σημαίνει ότι το πρόβλημα έφυγε και η πληγή έκλεισε. Σημαίνει ότι νικήσατε τον πόνο, πήρατε ένα μάθημα, γίνατε πιο δυνατοί και προχωρήσατε μπροστά. Μια ουλή είναι η μόνιμη επιβεβαίωση της νίκης σας και πρέπει να είστε υπερήφανοι. Αρχίστε να βλέπετε τα σημάδια ως  ένδειξη δύναμης και όχι πόνου.

young female having fun on flowery meadow

Πέμπτον,  κάθε μικρός αγώνας είναι ένα βήμα μπροστά. Στη ζωή υπομονή δεν σημαίνει αναμονή. Είναι η ικανότητα να διατηρήσετε μια σωστή στάση ζωής ενώ κοπιάζετε αδιάκοπα για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας γνωρίζοντας ότι η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Έτσι, αν έχετε αποφασίσει να προσπαθήσετε, αφιερώστε χρόνο και φτάστε μέχρι το τέλος. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να ξεκινήσετε. Η απομόνωση σας δίνει τον χώρο που χρειάζεστε για να δράσετε. Όλα τα υπόλοιπα είναι μια δοκιμασία για την αποφασιστικότητα και τη θέλησή σας. Αν θέλετε κάτι πραγματικά, μπορείτε να το κάνετε παρά τις αποτυχίες, την απόρριψη και τις συνθήκες.

Έκτον, η αρνητικότητα των άλλων ανθρώπων δεν είναι δικό σας πρόβλημα. Όταν περιβάλλεστε από αρνητικότητα, εσείς να παραμείνετε θετικοί. Όταν οι άλλοι προσπαθούν να σας αποθαρρύνουν, χαμογελάστε. Όταν οι άνθρωποι γύρω σας φέρονται άσχημα, παραμείνετε ο εαυτός σας. Μην αφήσετε ποτέ τη δυσαρέσκεια κάποιου να αλλάξει αυτό που είστε. Μην παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά, ακόμα κι αν έτσι φαίνονται. Πάνω απ’ όλα, μην αλλάξετε ποτέ μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσετε κάποιον που σας λέει ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Αλλάξτε γιατί έτσι θα γίνετε καλύτεροι άνθρωποι με πιο φωτεινό μέλλον. Οι άνθρωποι θα κάνουν κριτική ανεξαρτήτως από το τι πράξετε ή πόσο καλά θα το πράξετε. Ζούμε μόνο μια φορά γι’ αυτό, κάντε ό,τι σας δίνει χαρά και συναναστραφείτε με ανθρώπους που σας κάνουν να χαμογελάτε συχνά.

Έβδομον, αυτό που είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει. Η αληθινή δύναμη έρχεται όταν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κλάψετε και να διαμαρτυρηθείτε, αλλά εσείς προτιμάτε να χαμογελάσετε και να εκτιμήσετε τη ζωή σας. Τελικά, αγαπώ τη ζωή μου σημαίνει εμπιστεύομαι τη διαίσθησή μου, αρπάζω τις ευκαιρίες, χάνω και βρίσκω την ευτυχία, φυλάω τις αναμνήσεις μου και μαθαίνω από τις εμπειρίες μου.

positive-energy_weight-loss_beachΤέλος, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συνεχίσετε να προσπαθείτε.
Μην φοβάστε να κάνετε ξανά κάποια πράγματα – να προσπαθήσετε ξανά, να αγαπήσετε, να ζήσετε και να ονειρευτείτε. Μην αφήσετε ένα σκληρό μάθημα που σας έδωσε η ζωή να σκληρύνει και την καρδιά σας. Τα καλύτερα μαθήματα συχνά έρχονται μέσα από τις χειρότερες στιγμές και από τα χειρότερα λάθη. Όταν φτάσετε σε σημείο να θέλετε να εγκαταλείψτε την προσπάθεια, να θυμάστε ότι συχνά τα πράγματα πρέπει να στραβώσουν πριν γίνουν έτσι όπως πρέπει. Μερικές φορές πρέπει να περάσετε τα χειρότερα για να βρείτε τα καλύτερα.

Η ζωή είναι σκληρή, είναι αλήθεια, εσείς όμως είστε πιο σκληροί. Βρείτε τη δύναμη να γελάτε κάθε μέρα. Μην αγχώνεστε για πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε.  Και ακόμα κι αν αποτύχετε κάπου, συνεχίστε να προσπαθείτε και να εξελίσσεστε…

You May Also Like