Γιατί πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε διατάσεις!

Οι διατάσεις είναι απαραίτητες για την καθημερινή μας ρουτίνα. Αν γυμνάζεσαι ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις απαραιτήτως διατάσεις πριν και μετά την προπόνηση σου. Ωστόσο, δεν είναι βασικό κομμάτι μόνο της γυμναστικής. Πόσες φορές, όταν έχεις περάσει πολύ χρόνο καθιστός μπροστά στον υπολογιστή δεν έχεις την ανάγκη να τεντωθείς; Είναι η ενστικτώδης αντίδραση του σώματος σου, που σου ζητάει να κάνεις διατάσεις!

Οι διατάσεις βοηθούν στην μυϊκή ευλυγισία και διατηρούν τις αρθρώσεις σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, αυξάνουν το εύρος των κινήσεων των αρθρώσεων και μας βοηθούν να έχουμε σωστή στάση σώματος! Εκτός αυτού, μειώνουν το στρες και μας χαλαρώνουν!

Πάμε, λοιπόν, να δούμε ποιες είναι οι διατάσεις που πρέπει να κάνουμε καθημερινά για να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση και να χαλαρώσουμε!


Πεταλούδα

Καθόμαστε στο έδαφος με ίσια πλάτη, έχοντας τα γόνατα λυγισμένα στα πλάγια (σαν το οκλαδόν) και τις πατούσες να αγγίζουν η μία την άλλη. Με τα χέρια πιέζουμε τα γόνατα, ώστε να ακουμπήσουν το έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο τεντώνουμε τους προσαγωγούς μας!

Τέντωμα στήθους

Έχουμε το δεξί χέρι μας τεντωμένο στον τοίχο. Σταδιακά στρίβουμε το υπόλοιπο σώμα προς τα αριστερά μέχρι να νιώσουμε πίεση στους θωρακικούς μας μυς , χρησιμοποιώντας το τεντωμένο χέρι  για να κρατάμε κόντρα. Στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο με το αριστερό μας χέρι.

Κάτω σκύλος

Μία διάταση που είναι ιδιαίτερα γνωστή στη γιόγκα και όχι μόνο! Έχουμε τα πόδια ανοιχτά στην ευθεία των ώμων. Στη συνέχεια στηριζόμαστε στα τέσσερα, έχοντας τα πόδια και τα χέρια μας τεντωμένα. Τα χέρια πρέπει να είναι τεντωμένα πιο μπροστά από τους ώμους, δηλαδή οι παλάμες να ακουμπούν στο έδαφος πιο μπροστά από το κεφάλι, ώστε το σώμα να σχηματίζει ένα V. Ενώ είστε σε αυτή τη στάση πιέστε με τις παλάμες το έδαφος.

Μείνετε έτσι μερικά δευτερόλεπτα και μην ξεχνάτε να αναπνέετε. Η συγκεκριμένη διάταση ανακουφίζει πόνους σε  χέρια και πόδια και ενδυναμώνει τους μυς. Επιπλέον, ενισχύει τη ροή του αίματος προς το πάνω μέρος του σώματος με αποτέλεσμα να μας χαλαρώνει από το στρες!

Παρασκευή

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *