Vegan συνταγή για παστίτσιο με μανιτάρια!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο αποφασίζουν να γίνουν Vegan, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των ζώων!

Ωραίο; Φυσικά! Γιατί πάνω από όλα ανακαλύπτεις πόσα φαγητά μπορείς να φτιάξεις με υλικά που ούτε καν περίμενες ότι μπορούν να είναι νόστιμα χωρίς κρέας!

Εμείς δοκιμάσαμε παστίτσιο με μανιτάρια και ειλικρινά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το απλό κλασσικό, παραδοσιακό παστίτσιο της μαμάς!!

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε:

  • 100 ml καυτό νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά (λιωμένα στο μούλτι)
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους πολύ ψιλοκομμένα (λιωμένα στο μούλτι)
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Έτοιμη μπεσαμέλ
  • 500 γρ. μακαρόνια πένες

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά, μέχρι να σωθεί το πολύ νερό.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τον πελτέ και την πάπρικα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15-18 λεπτά, μέχρι να δέσει και να πήξει.

Βράζουμε τα μακαρόνια λίγο λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά πολύ καλά.

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε 1-2 μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ και 1-2 κουταλιές κιμά μανιταριών και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ν’ αναμειχθούν με τον κιμά και τη μπεσαμέλ. Τα πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω.

Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά μανιταριών.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.

Απλώνουμε την μπεσαμέλ ομοιόμορφα πάνω από τον κιμά. Πασπαλίζουμε με φυτικό τυρί και την φρυγανιά.

Ψήνουμε το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στο γκριλ, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της μπεσαμέλ.

Είμαστε έτοιμες!!!

Κάτια

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *