Γιατί πρέπει να ξεκινήσεις να πίνεις γάλα αμυγδάλου

Με τα χρόνια το γάλα αμυγδάλου αποκτά όλο και περισσότερους φανς ..Συγκεκριμενα στις ΗΠΑ  ξεπέρασε σε πωλήσεις ακόμα και  το γάλα σόγιας που είναι  πάρα πολύ δημοφιλές.. Και στην Αγγλία βέβαια τα τελευταία χρόνια το γάλα αμυγδάλου έχει τεράστια ανοδική πορεία στις πωλήσεις . Στην Ελλάδα μπορεί να μην πιάνει τα ίδια ποσοστά..αλλά η αλήθεια είναι ότι και στη χώρα μας γίνεται αγαπητό σε όλο και περισσότερο κόσμο..

Το γάλα αμυγδάλου είναι πολύ απλά ένα ρόφημα από ωμά αμύγδαλα, με πολλά θρεπτικά συστατικά και βέβαια είναι σημαντική πηγή ασβεστίου. Είναι ιδανικό για άτομα που δεν πίνουν το γάλα αγελάδας και είναι πολύ ήπιο για το στομάχι, καθώς χωνεύεται εύκολα.

almond-milk

Δεν περιέχει χοληστερόλη ούτε λακτόζη και συχνά καταναλώνεται από τους πάσχοντες από δυσανεξία στη λακτόζη και σε άλλους που θέλουν να αποφύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των vegans.  Έχει γλυκιά γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για το αγελαδινό γάλα σε συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

 

Το εμπορικό γάλα αμυγδάλου είναι γλυκό, χωρίς ζάχαρη, απλό, με γεύσεις βανίλιας και σοκολάτας και είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες. Μπορείτε όμως πολύ απλά να το φτιάξετε και στο σπίτι…

ΥΓ. Εναλλακτικές πηγές ασβεστίου 

Ελένη ♥♥

 

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *