Γιατί βαριέμαι να κάνω γυμναστική;

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την γυμναστική σαν τρόπο ζωής και εκείνοι που δεν θέλουν και εξαντλούνται και μόνο στη σκέψη της γυμναστικής.

Όμως γιατί να υπάρχει τόση απόκλιση μεταξύ των απόψεων πάνω στο θέμα «γυμναστική»;

Καταρχάς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Υπάρχουν εκείνοι που έχουν «καλλιτεχνικό πνεύμα» και θέλουν να περνούν τον χρόνο τους ζωγραφίζοντας, κάνοντας χειροτεχνίες ή καλλιτεχνικά και αδιαφορούν για το six pack και εκείνοι που θέλουν να βλέπουν τετραγωνάκια στην κοιλιά τους.

Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Αν ανήκεις στην κατηγορία «αρνούμαι» να γυμναστώ, μην νιώθεις τύψεις!

Πρέπει να αποδεχτείς την άρνησή σου, αλλά να προσπαθήσεις να την μετριάσεις. Δεν είναι «δαχτυλοδειχτούμενος» όποιος άνθρωπος δεν θέλει να γυμναστεί.

Όμως αποδεχόμαστε όλοι πως αν γυμνάζεσαι έχεις καλύτερα ποιότητα ζωής. Και υπάρχουν λόγοι που αποδεικνύονται επιστημονικά.

Πρέπει να βάλεις λίγη γυμναστική στη ζωή σου, γιατί σε βοηθά να μην παίρνεις κιλά, άρα να νιώθεις καλύτερα με εσένα.

Σε βοηθά να έχεις φόρμα. Δεν κουράζεσαι γρήγορα και έχεις αντοχές.

Επίσης σε βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα αν κάνεις μια πνευματική εργασία. Και αυτό γίνεται γιατί ο οργανισμός μας πρέπει να κουράζεται συνολικά. Και πνευματικά και σωματικά.

Αν κάποιος κουράζεται μόνο πνευματικά, τότε το σώμα του είναι σχετικά ξεκούραστο και η ξεκούρασή του δεν είναι συνολική.

Το ίδιο όμως ισχύει και από την ανάποδη. Αν δηλαδή κάποιος γυμνάζεται, αλλά δεν κάνει καμία πνευματική εργασία μέσα στην μέρα του τότε η ξεκούρασή του δεν είναι συνολική.

Άρα καταλήγουμε στο ότι, όσο κακό είναι για κάποιον να μην γυμνάζεται, τόσο κακό είναι και να μην κάνει κάποια πνευματική εργασία. Το διάβασμα, τα καλλιτεχνικά είναι ασχολίες που πρέπει να εντάσσει κάποιος στην ζωή του.

Στην ερώτηση λοιπόν, γιατί βαριέμαι να κάνω γυμναστική, εμείς απαντάμε: Γιατί δεν μας αρέσει, χωρίς ντροπή και με σθένος!!

Κάνουμε όμως μια μικρή προσπάθεια να περπατάμε και να καλυτερεύουμε την φυσική μας κατάσταση.

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *