Η ψυχολογία μας επηρεάζεται από τις ζεστές μέρες;;;;

Ε εντάξει η αλήθεια είναι ότι δεν χρειαζόταν να γίνει και μεγάλη έρευνα για να σιγουρευτούμε για αυτό… Σίγουρα η ψυχολογία μας επηρεάζεται και ειδικά αν δεν έχουμε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ από την ζέστη.. εκεί να δεις νεύρα!!!

Ας το δούμε όμως και επιστημονικά… Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες.. οι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, αυξάνουν την πιθανότητα για αυξημένη ψυχολογική πίεση.. αυξημένο στρες και μια γενικότερη αναστάτωση..

Καταρχάς να πούμε ότι, η ανθρώπινη υγεία αναγνωρίζεται πλέον ως ένας από τους σημαντικότερους τομείς που επηρεάζονται από την αλλαγή του κλίματος και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ειδικότερα, η ψυχική υγεία έχει προσελκύσει την προσοχή των παγκόσμιων ηγετών τα τελευταία χρόνια και έχει συμπεριληφθεί στην Ατζέντα για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών («Καλή Υγεία και Ευεξία») που πρέπει να επιτευχθεί έως το 2030. Σε έναν κόσμο που θερμαίνεται γρήγορα, οι αυξήσεις της θερμοκρασίας δημιουργούν εμπόδια για την επίτευξη αυτού του στόχου. Σε μια νέα μελέτη επιχειρείται η συσχέτιση αυτών των δύο παραγόντων.

Παίρνοντας λοιπόν οι επιστήμονες ως μέση τιμή βάσης τους 19 βαθμούς Κελσίου, διαπιστώθηκε ότι οι πιο δροσερές μέρες μειώνουν την πιθανότητα αναφοράς περιστατικών κακής ψυχικής υγείας (στρες, κατάθλιψη), ενώ οι θερμότερες μέρες αυξάνουν αυτή την πιθανότητα.

Κουράγιο αδέρφια….

(Υλικό από ygeiamou.gr)

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *