Γονείς στον αγώνα για επιβίωση το μήνα Σεπτέμβριο…

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Επιβιώσαμε την πρώτη εβδομάδα σχολείου! Φίλες και φίλοι, δε νομίζω να έχω επιθυμήσει άλλη Παρασκευή όσο τη σημερινή…

Από που να το πιάσω;

Από το “μη με ξυπνάς απ’ τις 6”;

Από το “τι θα φάμε πάλι σήμερα”;

Από τη λίστα με τα σχολικά και τις ουρές στα καταστήματα;

Από τα προγράμματα φροντιστηρίων και εξωσχολικών δραστηριοτήτων;

Από την αλλαγή δασκάλας και διευθυντή στο σχολείο;

Από την αδιανόητη κίνηση στους δρόμους όλες τις ώρες;

Όλα αυτά και άλλα τόσα μαζί μετέτρεψαν την εβδομάδα που πέρασε σε μοναδική εμπειρία για γονείς και παιδιά. Το θέμα που μονοπωλούσε στις συζητήσεις ήταν το “τρέχουμε και δε φτάνουμε” συνοδευόμενο από το “μαντάρα τα προγράμματα με τις ώρες των δραστηριοτήτων φέτος”. Μέχρι και τις εκλογές ξεχάσαμε για λίγες μέρες!

Τα καταφέραμε όμως! Μπορεί να άσπρισαν λίγα μαλλιά παραπάνω, μπορεί να ξεσπάσαμε στο φαγητό, μπορεί να χρειαζόμαστε αρκετό χρόνο ακόμη για να προσαρμοστούμε, αλλά η εβδομάδα πέρασε και το Σαββατοκύριακο προσφέρεται για ανάσες, self care και προετοιμασία…

Αν είσαι γονέας, αν δεν σ’ έχουν βρει ακόμη τα δεινά της πρώτης εβδομάδας στο σχολείο και θέλεις να προνοήσεις για το μέλλον, σημείωσε τα tips που ακολουθούν για να επιβιώσεις κι εσύ την back to school πανωλεθρία:

-Αποθήκευσε κρασιά και ξηρούς καρπούς… Μοιάζει λίγο με αυτό που κάνουν στα χωριά το καλοκαίρι: κόβουν και μαζεύουν ξύλα για το χειμώνα. Ε, κάπως έτσι λοιπόν, στο τελείωμα κάθε δύσκολης μέρας σου αξίζει ένα ωραίο κρασί κι ένα μπολ γεμάτο ξηρούς καρπούς! Μικρές απολαύσεις της ζωής.

-Βρες κίνητρα για το πρωινό ξύπνημα… Στο παιδί μου, για παράδειγμα, υποσχέθηκα pancakes το πρωί αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να σηκωθεί από το κρεβάτι.

-Καταμερισμός της εργασίας: Δεν μπορείς και δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μόνη σου. Μαγείρεμα, δρομολόγια, τηλέφωνα, ψώνια, διάβασμα, μπουγάδα, σιδέρωμα. Αν δεν βοηθάει κανείς επιστράτευσε “εξωτερικούς συνεργάτες”! Ρωτήστε με για το υπέροχο μαγειρείο με τέλεια φαγητά που μας έσωσε από την κατάρρευση.

-Αν δεν κατάφερες να κάνεις προγραμματισμό, και με αυτό το δεδομένο γράφτηκε το σημερινό άρθρο, τότε προγραμμάτισε τι θα κάνεις την Παρασκευή το βράδυ για να γιορτάσεις τη νίκη στον αγώνα για επιβίωση! Σου αξίζει το καλύτερο!

Μπορεί να κλείνω την εβδομάδα με χιούμορ και εορταστική διάθεση για το Σαββατοκύριακο που έρχεται, ωστόσο η σκέψη μου είναι στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel και στα παιδιά εκείνα που δεν ξεκίνησαν το σχολείο. Αν θέλετε να βοηθήσετε, μπορείτε να βρείτε, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, πολλές δράσεις προσφοράς σχολικών ειδών για τους μαθητές της Θεσσαλίας.

Εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο και καλή δύναμη στον αγώνα των γονέων για επιβίωση το μήνα Σεπτέμβριο…

You May Also Like