Γράφει η Σταυρούλα Λουκά.
Με υλικά που σίγουρα θα βρούμε στην κουζίνα μας μπορούμε να φτιάξουμε το πιο νόστιμο κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά με γεύση μαγεύει τον ουρανίσκο!
Υλικά
- 3-4 κουταλιές μουστάρδας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκόρδο τριμμένο
- Αλάτι
- Ρίγανη
- Πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Μισή κουταλιά μέλι
- 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο ή ολόκληρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά . Στη συνέχεια παίρνουμε το κοτόπουλο το τοποθετούμε σε μία γάστρα ή σε ένα ταψί και αλείφουμε πάνω του πολύ καλά τη μαρινάδα. Έπειτα σκεπάζουμε το ταψί ή τη γάστρα με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες, ώστε να τραβήξει όλα τα αρώματα και τις ιδιαίτερες γεύσεις. Μετά τις 8 ώρες το κοτόπουλο έχει μαριναριστεί και είναι έτοιμο για ψήσιμο!
Σίγουρα αυτή η συνταγή θα σας μείνει αξέχαστη! Καλή μας όρεξη!