Ξέρουμε όλοι ότι η απλότητα στα περισσότερα πράγματα φέρνει και το επιθυμητό αποτέλεσμα… Έτσι είναι και με τις γεύσεις… όσο πιο απλό είναι ένα φαγητό..τόσο πιο νόστιμο. Σήμερα θα φτιάξουμε την πιο απλή κλασική σάλτσα για σπαγγέτι.. τη γνωστή σε όλους ναπολιτέν .
Ναπολιτέν
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 ώριμες μεγάλες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι βασιλικό αποξηραμένο
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι να σιγοβράσουν τα υλικά όλα μαζί και να εξατμιστεί το νερό έτσι ώστε να γίνει η σάλτσα μας παχύρρευστη και πολύ γευστική.
Στο τέλος δοκιμάζουμε, εάν λείπει κάτι, το προσθέτουμε και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά μας ή περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω σε αυτά. Σερβίρουμε ..και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.. όνειρο!
Καλή όρεξη…και αν είσαι και μακαρονάς… θα ξετρελαθείς..
Ελένη ♥♥