Η μελωδία που μειώνει το άγχος

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής δε μας αφήνουν να απολαύσουμε λίγες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης μαζί με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Άγχος, ένταση, στρες, χαρακτηρίζουν τις πιο μικρές καθημερινές στιγμές μας.
Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να διαχειριστούν το στρες και τα προβλήματα που δημιουργεί με βόλτες, διάβασμα βιβλίων, γυμναστική, μουσική κ.α. Πως λοιπόν θα σας φαινόταν αν ακούγοντας ένα και μόνο τραγούδι τα επίπεδα του στρες σας μειώνονταν μέχρι και 65%;

headphones-music-art-tumblr-wallpaper-4-1024x640Μία νέα βρετανική έρευνα έρχεται να το κάνει πράξη, καθώς σύμφωνα με τον Dr. David Lewis-Hodgson, υπάρχει ένα τραγούδι που μειώνει το στρες στον οργανισμό μας μέχρι και 65%. Το τραγούδι είναι των Βρετανών Marconi Union και φέρει τον τίτλο «Weightless» και αποτελείται από αρμονίες, ρυθμούς και μπασογραμμές, οι οποίες βοηθούν στην  επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού ενός ακροατή, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση των επιπέδων της ορμόνης του στρες.

top-pants-music-art-creative-pattern-background-headphones-retroΤι περιμένεις λοιπόν; Την επόμενη φορά που θα νιώσεις το στρες να σε κυριεύει γέμισε τη μπανιέρα σου με ζεστό νερό, άναψε κεράκια και βάλε στο Cd-Player το τραγούδι.. Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου ότι σε γεμίζει χαρά και ηρεμία και όταν τα ανοίξεις όλα θα είναι πολύ διαφορετικά.

You May Also Like