Η πιο εύκολη κοτοσαλάτα

Αυτή η γιαγιά μου. Έχει βαλθεί να με τρελάνει κάθε φορά με τις συνταγές της. Σε κάθε οικογενειακό τραπέζι μας αποκαλύπτει και από κάτι καινούργιο.

Για παράδειγμα, τις προάλλες επέλεξε να συνοδέψει τις μπριζόλες, πέρα από τα συνηθισμένα μουστάρδα και κέτσαπ με…κοτοσαλάτα! Περίεργο έτσι; Κρέας πάνω στο κρέας.

Και όμως σας πληροφορώ ότι όχι μόνο δεν ήταν too much αλλά έδενε τέλεια με όλο το τραπέζι. Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή. Χαρτί, μολύβι και στη γιαγιά για γράψιμο της συνταγής…

Πάρτε και εσείς χαρτί και στιλό και γράψτε τη συνταγή για την πιο εύκολη κοτοσαλάτα.

Υλικά

  • 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  • 2-3 πατάτες
  • 2-3 καρότα
  • 1 ντομάτα
  • 1 αγγούρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση

Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει, ίσα να πάρει 1-2 βράσεις. Μετά τη 2η βράση το ξαφρίζουμε, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα, χωρίς να χύσουμε το ζουμί. Έπειτα βάζουμε μέσα στο ζουμί τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι μαζί με το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Όμως προσοχή στο κρεμμύδι. Το αφήνουμε μόνο για μία βράση, ίσα για τη νοστιμάδα. Αφού βράσουν  βγάζουμε όλα τα υλικά και τα κόβουμε ψιλά-ψιλά σε μικρά κομματάκια. Τα ανακατεύουμε με τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και τη μουστάρδα τις οποίες έχουμε ενοποιήσει δημιουργώντας τη σως και προσθέτουμε στο τέλος τη ντομάτα και το αγγούρι, τα οποία τα έχουμε αφήσει να στεγνώσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και είναι…έτοιμη!

Κορίνα Γιαννάκη

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *