Το καλοκαιράκι καλά κρατά ακόμα και οι λιγούρες για κάτι γλυκόεπίσης.
Και τι καλύτερο από μία τούρτα παγωτό; Και δροσιστική και σου ανεβάζει το ζάχαρο και τη διάθεση κατακόρυφα.
Όμως επειδή καλοκαιριάτικα καμία δεν έχει όρεξη να περνάει όλη την ώρα της στην κουζίνα, σου παρουσιάζω την πιο εύκολη τούρτα παγωτό καραμέλα δια χειρός Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη 35% λιπαρά
- 2 συσκευασίες καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα (κρύα από το ψυγείο)
- 400 γρ. μπισκότα με γέμιση (36 τμχ.)
- 150 γρ. φιστίκια αλατισμένα (75 γρ. + 75 γρ.)
Για το σερβίρισμα
- λιωμένη σοκολάτα
- έξτρα φιστίκια αλατισμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το ένα κουτί κρύο καραμελωμένο γάλα.
Χτυπάμε για 5-6 λεπτά με ένα μίξερ χειρός με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει μορφή γιαουρτιού. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο και στρώνουμε 16 γεμιστά μπισκότα στη βάση.
Ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας τη μισή γέμιση πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε να πάει παντού.
Πάνω από την κρέμα με ένα 1 κ.γ. απλώνουμε διάσπαρτες κουταλιές από το 2οκαραμελωμένο γάλα.
Προσθέτουμε τα μισά φιστίκια και από πάνω συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και τέλος τοποθετούμε και τα υπόλοιπα γεμιστά μπισκότα με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει καλά.
Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και έξτρα φιστίκια.